NavMenu

Engleski Metalfer u martu počinje iskopavanja u rudniku Čadinje kod Prijepolja

Izvor: Beta Nedelja, 11.02.2018. 18:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: iurii/shutterstock.com)Ilustracija
Engleska Metalfer Grupa počeće već u martu sa intenzivnim iskopavanjem rude u rudniku Čadinje, a plan je da se u pripremnoj fazi iskopa najmanje 20.000 tona rude, rekao je u petak (9. februara 2018. godine) predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

- Ruda će za sada biti transportovana do Gornjeg Milanovca, gde će u flotaciji tamošnjeg Rudnika olova i cinka biti organizovano izdvajanje metala čiji se ukupan procenat bakra, olova, cinka, zlata i srebra kreće oko 7%, znatno iznad procenta rude u Boru koja je decenijama u eksploataciji - kazao je Zindović agenciji Beta.

Predsednik Grupe Metalfer Branko Zečević rekao je da "nije vreme za dugačke priče već za efikasan rad".

- Metalfer intenzivno radi na razvoju planova za otvaranje rudnika na lokalitetu Čadinje. Planirana je podzemna eksploatacija koja neće negativno uticati na okolinu i zapošljavanje 80 do 100 ljudi - naveo je Zečević i dodao da će više detalja o tom projektu dati u maju, do kada će sve ono što planiraju biti provereno u praksi.

Grupa Metalfer osnovana je u Londonu 1993. godine, a u Srbiji je prisutna od 2002. i od tada je postala jedan od najvećih proizvođača čelika i nosilac rudarskih projekata u regionu.

Grupa je 2008. godine, iskoristivši poziciju jednog lokalnog proizvođača čeličnih armaturnih šipki, u Sremskoj Mitrovici izgradila Metalfer Steel Mill, i od tada je fokus poslovanja prebačen u region Balkana uz paralelan razvoj srodnih operacija u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.