NavMenu

Prva međunarodna konferencija prevodilačke industrije u Srbiji 9. i 10. novembra

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.09.2017. 15:46
Komentari
Podeli

Centralna tema Balkanskog simpozijuma prevodilačke industrije (BLIS) su moderne tehnologije i trendovi.

- U svetu se održava veliki broj konferencija na ovu temu, koje omogućavaju svima koji se bave prevodilačkim poslom da idu u korak sa industrijom, budu informisani o stanju na tržištu i aktivnostima konkurencije, i da budu u toku sa dešavanjima kako bi opstali u modernoj prevodilačkoj industriji, vrednoj više od 30 mlrd EUR, koja stalno raste i menja se. Takvi događaji predstavljaju sjajnu priliku da steknete uvid u najnovije trendove u prevodilačkoj industriji, da susretnete kolege iz čitavog sveta i na kraju, ali ne i najmanje važno, da pridobijete nove klijente. Svi bismo voleli kad bismo mogli da prisustvujemo svim tim konferencijama, ali troškovi mogu da narastu i do nekoliko hiljada evra - navedeno je u saopštenju UPPS.

Sada ne morate da idete u Barselonu ili Njujork, jer vam UPPS praktično pred vrata dovodi zanimljive govornike o velikom broju tema iz ove profesije.

Program konferencije je osmišljen posebno za prevodilačke profesionalce, od vlasnika preduzeća, pa sve do nezavisnih prevodilaca, kao i onih koji bi voleli da znaju više o ovoj industriji.

BLIS je postavio cilj da okupi domaću i stranu publiku. Očekuju se učesnici iz čitave Evrope, budući da se posle konferencije održava tradicionalna generalna skupština Evropskog udruženja prevodilačkih preduzeća (EUATC).


- Tokom dvodnevne konferencije imaćete priliku da čujete izlaganja na čitav niz tema, uključujući neuronsko mašinsko prevođenje, povećanje povrata ulaganja u vašu veb stranicu, pregovaranje, saradnju između agencija i slobodnih prevodilaca i slično. Osim predavanja, u planu je još mnogo neformalnih događaja poput zabavnog društvenog umrežavanja, večere uz druženje i izleta u subotu. I ono što je najvažnije, učesnici će imati prilike da se susretnu sa svojim kolegama iz okruženja, kao i iz renomiranih evropskih firmi, i da razmene iskustva i znanja. Koje su specifičnosti a koje razlike pojedinih tržišta? Da li mučimo istu muku? Kako odgovaramo na zajedničke izazove? - dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.