NavMenu

Još četiri lokacije na Kalemegdanu dobile dekorativno osvetljenje (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.08.2017. 10:17
Komentari
Podeli
Kalemegdan, nova rasveta (Foto: Beoinfo)Kalemegdan, nova rasveta
Dekorativno osvetljenje na četiri lokacije na Kalemegdanu - Sahat kuli, Sahat kapiji, Spoljašnjoj Stambol kapiji i Leopoldovoj kapiji, pušteno je u rad u sredu uveče (16. avgusta 2017. godine), prenosi Beoinfo.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić, koji je u društvu direktora JP Javno osvetljenje Aleksandra Cincar-Poposkog, prisustvovao puštanju u rad, najavio je da će u nastavku akcije biti osvetljene sve kapije, kao i sve zidine koje su sada u potpunosti u mraku.

- Očekujemo da ćemo na taj način ovaj najznačajniji kulturno-istorijski spomenik našeg grada dodatno približiti turistima i građanima Beograda – rekao je Folić, koji je dodao da je ovo samo deo programa osvetljavanja javnih objekata i generalno značajnih objekata u gradu Beogradu.

- Nedavno je i Narodno pozorište dobilo dekorativno osvetljenje, a u planu je da uskoro bude urađeno i na Narodnom muzeju, kao i na još nekoliko objekata na potezu Trg Republike - Knez Mihailova - Vasina - Studentski trg. Takođe, sve fasade koje su renovirane, na Kosančićevom vencu i u Karađorđevoj, dobiće dekorativno osvetljenje – naglasio je Folić.


On je dodao da osvetljenje koje se postavlja nema samo dekorativnu funkciju, već doprinosi i većoj bezbednosti građana i turista, naročito u zimskim mesecima kada noć pada rano.

– Na taj način želimo da doprinesemo da grad bude lepše i bezbednije mesto za život – zaključio je Folić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Gradiće se regionalni fudbalski centri u Novom Sadu i Nišu

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) doneo je odluku o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu. Kako je saopštio FSS, u Sportskom centru u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao potpredsednik Saveza Branislav Nedimović i na kojoj je doneta odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu, projekata koji će, kako navode u FSS, biti od kapitalne važnosti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.