NavMenu

Predstavnici "Embassy group" i SO Inđija potpisali ugovor o izgradnji IT parka - radovi počinju na jesen

Izvor: B92 Utorak, 22.07.2008. 17:13
Komentari
Podeli

Predstavnici indijske "Embassy group" i opštine Inđija potpisali su ugovor o izgradnji informaciono-tehnološkog (IT) parka.

Ugovorom o izgradnji IT parka u Inđiji je predviđeno da bude uloženo oko 60 mil EUR i zaposleno oko 2.500 ljudi. Ugovor su potpisali predsednik opštine Inđija Goran Ješić i član borda direktora indijske kompanije Ramgopal Narajanan, a potpisivanju je prisustvovala ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić.

Ješić je najavio da će radovi početi na jesen, a useljenje u novi objekat trebalo bi očekivati sredinom sledeće godine.

Opština Inđija je za gradnju IT parka besplatno ustupila parcelu od 50 hektara, a Vlada se obavezala da obezbedi neophodnu infrastrukturu. Narajanan je rekao da će, po završetku prve faze IT parka, on imati oko 25.000 m2 površine i zapošljavaće oko 2.500 ljudi napominjući da "Embassy group" ima izgrađene IT parkove na površini od 1,7 miliona m2.

Pri tome, samo njihov centar u indijskom gradu Bangaloru godišnje izveze oko 14 milijardi USD u različitom hardveru i softveru, dok čitava Indija izvozi oko 70 milijardi USD godišnje proizvoda iz informatičke delatnosti, dodao je Narajanan. On je izrazio uverenje da će "Embassy grupa" uspeti da ubedi najveće svetske kompanije iz IT industrije da dođu da ulažu u Srbiju i da će jednoga dana izvoz iz IT parka u Inđiji biti jednak celokupnom izvozu Srbije.




Planirano je da se za pet godina investicije povećaju na 600 mil USD. Kada bude završen, IT park će imati površinu od 250.000 m2 poslovnog prostora, zauzimaće 220 hektara i zaposliće 25.000 radnika.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.