NavMenu

Sberbank postala deoničar Mercatora

Izvor: N1 Nedelja, 09.07.2017. 19:03
Komentari
Podeli
Sberbank Russia je u petak (7. jula 2017. godine) na aukciji sama kupila 18,53% deonica Mercatora, po početnoj ceni od 40,6 mil EUR, a reč je o deonicama što ih je na temelju založnog prava za kredite date Agrokoru ruska banka zaplenila od kompanije Agrokor Investment AG sa sedištem u Holandiji, koja je u stopostotnom vlasništvu Ivice Todorića.

Na aukciju se nije prijavio nijedan zainteresovani kupac pa je krovna banka ruske Sberbank kupila 18,53% deonica Mercatora, objavili su slovenački mediji.

To se, prema pisanju poslovnog lista Finance, i očekivalo jer je Sberbanka za manje od petine deonica slovenačkog trgovačkog lanca tražila 40,6 mil EUR, što mogućim investitorima ne bi dalo upravljačka prava s obzirom na to da gotovo 70% vlasništva ostaje u koncernu Agrokoru, koji je kupio Mercator 2014. godine za gotovo pola milijarde evra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.