NavMenu

Digitalizacija lokalne samouprave kroz saradnju Srbije i kompanije Oracle Corporation - Potpisan memorandum o razumevanju

Izvor: Beta Sreda, 15.03.2017. 15:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i potpredsednik za prodaju aplikacija Oracle korporacije za centralnu i istočnu Evropu Cesare Capobianco potpisali su danas (15. marta 2017. godine) u Beogradu Memorandum o razumevanju u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koji predviđa saradnju u oblastima digitalizacije lokalne samouprave, digitalnog marketinga i na obučavanju novih IT stručnjaka u Srbiji.

Ljajić je nakon potpisivanja istakao da taj memorandum predviđa obrazovanje kadrova iz te oblasti i da kompanija već sada sarađuje sa obrazovnim institucijama u Srbiji.

On je naveo da je Oracle u ovoj godini obučio 275 IT stručnjaka i da sarađuje sa 191 obrazovnom ustanovom u Srbiji.

- Naš plan je da umesto 1.500 stručnjaka, koje dobijamo na godišnjem nivou, taj broj povećamo na 6.000 do 7.000 koliko je potrebno da Srbija uhvati korak sa svetom u oblasti informaciono-komunikacione industrije - rekao je Ljajić.

On je dodao da će sarađivati i u oblasti digitalnog marketinga, kako bi posebnim programima i softverskim rešenjima učinili Srbiju prepoznatljivom turističkom destinacijom u svetu.

- Započinjemo partnerski odnos sa jednom od pet najvećih kompanija na globalnom nivou u oblasti informacionih tehnologija, a takođe ćemo dobiti i posebna rešenja za merenje efikasnosti svakog zaposlenog u javnoj upravi, kako bi sve funkcionisalo brže - istakao je Ljajić.

Potpredsednik za prodaju aplikacija Oracle kompanije za Centralnu i Istočnu Evropu Cesare Capobianco ocenio je da je sada najbolji trenutak za saradnju, jer se pojavljuju nove tehnologije, a time i velike promene za korisnike.

- Ovo je vreme povezivanja i sada postajemo nova vrsta potrošača. Oracle može da pomogne Srbiji da se na savremen način poveže sa turistima iz celog sveta - istakao je Capobianco.

On je dodao da se nada da će Srbija postati lider u regionu u modernizaciji i obrazovanju nove generacije stručnjaka informacionih tehnologija, kao i u stvaranju novih iskustava za buduće turiste.

Oracle Corporation je osnovana 1977. godine i to je jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti IT tehnologija, a od 2003. godine je prisutna u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.