NavMenu

Kazahstan, preko "Rompetrola", na tenderu za NIS

Izvor: Danas Petak, 28.09.2007. 22:10
Komentari
Podeli

Rumunski "Rompetrol", koji je od avgusta u vlasništvu kazahstanske državne naftne kompanije "Kazmunaigaz", učestvovaće na tenderu za privatizaciju "Naftne industrije Srbije", potvrđeno je iz te kompanije.

Šef pres službe "Rompetrola" Roksana Ložneanu izjavila je da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu NIS. "Rompetrol" je do nedavno bio u većinskom vlasništvu rumunskog milionera Dina Patričija, a suvlasničke pakete imali su i holandski i američki biznismeni.

Kompanija "Kazmunaigaz" osnovana je 2002. godine spajanjem kompanije "Kazakoil" i državne kompanije za transport nafte i gasa, a vlasnik 100% kapitala te naftne industrije je kazahstanski holding za upravljanje državnom imovinom, "Samruk JSC".

NIS i "Rompetrol" imaju rafinerije sa izlazom na Dunav tako da je moguća razmena proizvoda i sirovina. "Rompetrol" grupa je kompanija sa sedištem u Holandiji, koja je većinu svojih aktivnosti započela u regionu Crnog mora, a tokom 2005. godine postala je vlasnik nezavisne kompanije "Dyneff".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.