NavMenu

"Tehnomarket" istražuje mogućnosti za širenje po afričkom tržištu - Ambasador Angole posetio Pančevo

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.03.2015. 11:14
Komentari
Podeli
Hose Žoao Manuel i Miroljub KršaninHose Žoao Manuel i Miroljub Kršanin
Pančevački "Tehnomarket" nastoji da tržište za plasman proizvoda, usluga i tehnologije proširi na Angolu, pa je tim povodom ovu kompaniju posetio ambasador Angole Hose Žoao Manuel i razgovarao sa direktorom "Tehnomarketa" Miroljubom Kršaninom.

Ova kompanija je inače na prostoru Afrike prisutna više od 10 godina i to u Ekvatorijalnoj Gvineji, Beninu, Gani i Alžiru, sa ambicijama da se proširi i na nove zemlje. Inače, "Tehnomarket" posluje i u Francuskoj, Austriji, Belgiji, Holandiji i Sloveniji, zatim u Rusiji, Azerbejdžanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Izvestan period imamo intezivne kontakte sa kompanijama iz Angole. Ova poseta bi trebalo da potvrdi njihovo opredeljenje za neke zajedničke investicije. Angola je zemlja u kojoj je ekonomija u razvoju, ima i ogromne resurse, za koje smo zainteresovani. Drago nam je što smo našim gostima mogli danas da predstavimo i grad Pančevo, kao mesto gde se može investirati - rekao je predsednik kompanije "Tehnomarket" Miroljub Kršanin, za RTV Pančevo.

Podršku "Tehnomarketovom" budućem nastupu na tržištu Angole dala je u Gradska uprava Pančeva, te je sa ambasadorom Angole razgovarao i zamenik gradonačelnika Saša Pavlov. Prvu posetu Pančevu ambasador Manuel je iskoristio i za upoznavanje sa drugim potencijalima grada, pre svega poljoprivrednim.

- Došli smo da vidimo potencijale ovog regiona. Vrlo smo zainteresovani za proširenje saradnje između Angole i Srbije. Znamo da je region industrijsko područje. U ovom trenutku poljoprivreda je jedan od prioriteta Angole. Većina ljudi u Angoli živi u seoskim područjima i zato nam je poljoprivreda vrlo značajna - rekao je Hose Žoao Manuel za RTV "Pančevo".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.