NavMenu

"MK Grupa" hoće 67 firmi - Objavljen spisak investitora zainteresovanih za privatizaciju 502 preduzeća

Izvor: eKapija Utorak, 02.12.2014. 11:42
Komentari
Podeli
Agencija za privatizaciju konačno je objavila spisak investitora zainteresovanih za učešće u privatizaciji preduzeća u Srbiji. Spisak je dostavljen na zahtev pokreta "Dosta je bilo – Saša Radulović", a na njemu je lista od 1.929 zainteresovanih investitora.

Agencija za privatizaciju oglasila je 15. avgusta prodaju 502 preduzeća sa zavisnim privrednim društvima, a pisma zainteresovanih investitora dostavljana su do 15. septembra. Najviše zainteresovanih investitora je iz Srbije - 675, zatim Rusije - 26, Nemačke - 18, Mađarske - 15, Italije - 13, SAD - 12, dok je po 11 zainteresovanih investitora iz Kine i Češke.

Zanimljivo je da je "MK Grupa", čiji je vlasnik Miodrag Kostić, poslala pisma o zainteresovanosti za privatizaciju čak 67 srpskih kompanija. "MK Grupa" je zainteresovana, između ostalih, za kupovinu PKB-a i "Metanolsko-sirćetnog kombinata" Kikinda i većeg broj poljoprivrednih preduzeća, navedeno je u spisku Agencije za privatizaciju.


Spisak svih zainteresovanih investitora po subjektima privatizacije možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.09.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Bugarska kompanija CERB obaviće remont termoelektrane "Kosovo A"

Projekat remonta druge najveće elektrane na Kosovu dobila je Bugarska centralna energetska remontna baza (CERB) EAD. Remont je u termoelektrani Kosovo A i odvijaće se prema planu modernizacije elektrane. Izvođač radova je energetska kompanija Kosova (KEK Kosovo – Kosovska energetska korporacija). Inače, bugarska kompanija remontovala je turbinu i kotao u bloku A5 Termoelektrane Kosovo, koji je pušten u rad još 1975. godine.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.