NavMenu

Kako reći šefu da...

Izvor: Alo Petak, 18.11.2011. 09:03
Komentari
Podeli

Čak i vrlo samouverenu osobu može da uhvati nervoza zbog važnog razgovora s nadređenima. No, ako ostanete smireni i primenite pametnu taktiku, lako ćete ostvariti ono što želite

Cilj razgovora: Povišica

Pravi tajming: Nakon dobro obavljenog posla.

Najbolja strategija: Nemojte iznositi konkretnu sumu. Jednostavno recite šefu: "Kao što znate, dugo sam u firmi, dokazala sam se u ovom poslu i volela bih da se to odrazi na moju platu. Možemo li razgovarati o načinu na koji mogu da zarađujem više?"

Cilj razgovora: Unapređenje

Pravi tajming: Kada ste potpuno uvereni da ste spremni za naredni korak.

Najbolja strategija: Sačekajte pravu priliku. Ne treba da stremite ka svim ponuđenim i slobodnim mestima, već da sačekate ono koje najviše odgovara vašim kvalifikacijama i radnom iskustvu.

Cilj razgovora: porodiljsko odsustvo

Pravi tajming: Najbolje je nakon četvrtog meseca.

Najbolja strategija: Jedan od načina je da u razgovoru tokom kojeg ćete obavestiti nadređenog o trudnoći istovremeno predložite osobu koja će vas zamenjivati tokom porodiljskog odsustva. Što kasnije saopštite šefu, time je šok veći, a posledično i rizik od narušavanja poslovnih odnosa.

Cilj razgovora: bolja kancelarija

Pravi tajming: Kada vam je potrebna privatnost zbog obavljanja posla.

Najbolja strategija: Skromnost i ljubaznost su ključne reči. Iznesite objektivne, racionalne razloge i izbegavajte patetiku i emocije. U suprotnom, vaš šef će steći utisak da ima posla sa sujetnom osobom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

U prostoru Ložionice biće i Američki kulturni centar - Potpisan memorandum o razumevanju

Državna podsekretarka SAD za javnu diplomatiju Elizabet Alen je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i čelnicom Nacionalne platforme "Srbija stvara" Anom Ilić danas potpisala memorandum o razumevanju da Američki kulturni centar bude u zgradi Ložionice nekadašnje Glavne železničke stanice. Alen je rekla da će to biti "turbo mašina" koja će pokrenuti odnose SAD i Srbije. Ona je najavila da će taj prostor kada bude

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.