Izvor: Glas zapadne Srbije | Sreda, 17.04.2019.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Čačanska prezentacija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 18. aprila

(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Prezentacija Nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju biće održana u maloj sali Doma kulture u Čačku u četvrtak 18. aprila od 12 sati.

Misija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju NTI2019 jeste promovisanje preduzetničke inovativne klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno priznate inovacije.

Učešće na Takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbeđuje besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacije kroz treninge i konsalting, besplatnu medijsku podršku i kontinualno praćenje i pomoć u godinama koje slede nakon završenog učešća na Takmičenju.

Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa: Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehnološko-metalurškim fakultetom iz Beograda, Privrednom komorom Srbije, i Radio televizijom Srbije i Vojvodine.

Za petnaest godina, kroz takmičenje je prošlo preko 2.600 timova, koje je činilo 8.500 takmičara (predstavnika privatnih kompanija, inovatora, istraživača i studenata), a oni su kreirali preko 1.000 biznis i marketing planova. Edukacija, koja je zapravo suština takmičenja, je organizovana kroz više od 430 treninga iz različitih oblasti, od važnosti za pokretanje i vođenje inovativnog biznisa.

Naučno tehnološki park Čačak svim zainteresovanim timovima i pojedincima nudi stručnu i tehničku podršku pri apliciranju na takmičenje.

Prijavljivanje na Nacionalno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju traje do 30. aprila 2019. Finale je zakazano za 21. decembar 2019, a početni nagradni fond iznosi 5.000.000 dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.