NavMenu

Čačanska prezentacija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 18. aprila

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 17.04.2019. 09:14
Komentari
Podeli
(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Prezentacija Nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju biće održana u maloj sali Doma kulture u Čačku u četvrtak 18. aprila od 12 sati.

Misija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju NTI2019 jeste promovisanje preduzetničke inovativne klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno priznate inovacije.

Učešće na Takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbeđuje besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacije kroz treninge i konsalting, besplatnu medijsku podršku i kontinualno praćenje i pomoć u godinama koje slede nakon završenog učešća na Takmičenju.

Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa: Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehnološko-metalurškim fakultetom iz Beograda, Privrednom komorom Srbije, i Radio televizijom Srbije i Vojvodine.

Za petnaest godina, kroz takmičenje je prošlo preko 2.600 timova, koje je činilo 8.500 takmičara (predstavnika privatnih kompanija, inovatora, istraživača i studenata), a oni su kreirali preko 1.000 biznis i marketing planova. Edukacija, koja je zapravo suština takmičenja, je organizovana kroz više od 430 treninga iz različitih oblasti, od važnosti za pokretanje i vođenje inovativnog biznisa.


Naučno tehnološki park Čačak svim zainteresovanim timovima i pojedincima nudi stručnu i tehničku podršku pri apliciranju na takmičenje.

Prijavljivanje na Nacionalno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju traje do 30. aprila 2019. Finale je zakazano za 21. decembar 2019, a početni nagradni fond iznosi 5.000.000 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.