NavMenu

Refleks iz Majura planira gradnju zgrade sa 35 stanova i zelenim krovom iznad podruma

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2023. 13:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: stux/Pixabay)Ilustracija
Refleks doo iz Majura planira gradnju višeporodičnog stambenog objekta na parcelama 7344 i 7345.

Na predmetnim parcelama, kao i na susednim parcelama, izgrađeni su objekti individualnog stanovanja sa komercijalnim prostorima u prizemljima, koji su planom predviđeni za transformaciju u objekte višeporodičnog stanovanja srednje gustine stanovanja.

U planu je zgrada sa 35 stambenih jedinica različite strukture.

U okviru prizemlja je ulaz u podzemnu garažu preko kolske rampe, pešački ulaz u objekat preko natkrivenog pristupnog stepeništa i devet stambenih jednica različite strukture. Pomoćni prostor je smešten u podrumu objekta, kao poseban protivpožarni sektor.

Prvi i drugi sprat su projektovani kao tipske etaže sa po 11 stambenih jedinica različite strukture. Povučeni sprat je projektovan na delu objekta, u okviru zone visoke spratnosti. Na ovoj etaži je projektovano šest stambenih jedinica.

U okviru objekta je predviđen lift.

Objekat je koncipiran tako da je parkiranje za potrebe vlasnika stanova većim delom organizovano u okviru podzemne garaže, koja je većeg gabarita od samog objekta.

Jugozapadni deo parcele je uređen kao kolsko-pešački plato sa pet parking mesta za podužno parkiranje i okretnicom.

Deo krova iznad podruma koji je projektovan kao zeleni krov, uklopljen je u slobodne nezastrte zelene površine na parceli, tako da se ovaj prostor objedinjuje u celinu koja omogućuje prijatan boravak stanara na otvorenom. Ovakav koncept obezbeđuje bolji kvalitet stanovanja, sa mogućnošću formiranja urbanih bašti ili drugog oblika urbanog zelenila prema potrebama korisnika prostora. Planira se formiranje zelene površine sa visokim rastinjem kao tampon zone prema susednim parcelama.

Pristup parceli je iz Ulice vojvode Mišića.

Za projekat je bio zadužen arhitektonski studio Koncept iz Šapca.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.