NavMenu

Novi Sad planira izgradnju savremenog gradskog centra i stambenog kompleksa kod Sajma sa brojnim kulturnim i sportskim sadržajima

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.06.2021. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/xbrchx)
U blizini Novosadskog sajma, jednoj od najatraktivnijih lokacija u Novom Sadu, formiraće se nov poslovno-stambeni kompleks koji će se graditi na površini od 4,10 ha.

Skupština grada Novog Sada objavila na javni uvid Plan detaljne regulacije koji obuhvata prostor između Ulice Braće Popovića, Ulice Branka Bajića i Ulice Ilije Birčanina. Celokupni prostor podeljen je u dve zone. Prva zona koja je namenjena višeporodičnom stanovanju velike gustine obuhvata zapadni deo, orijentisan ka ulicama Ilije Birčanina i Branka Bajića. U ovom delu planirana je izgradnja višespratnih zgrada namenjih većim delon za stanovanje, dok će u prizemlju budućih objekata biti smešteni poslovni prostori. Na ovom prostoru takođe je predviđena izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, kao i postavljanje zelenih površina zarad udobnijeg života budućih rezidenata.

Druga, istočna zona, biće buduće središte jedinstvenog kompleksa u kome će biti smešten novi poslovno-stambeni gradski centar.

Kako je predviđeno u planu, na mestu gde se planira izgradnja novog kompleksa biće uklonjeni svi prizmeni objekti koji se tu trenutno nalaze. Osnovna ulična mreža ovog dela grada biće zadržana, a sam kompleks će bii izgrađen u severnoistočnom delu prostora na parceli površine 0,80 ha. Namera je da budući kompleks u prizemlju ima isključivo poslovne sadržaje, a u okviru njega biće izgrađeno više lamela koje namenje stanovanju i poslovanju. Od poslovnih sadržaja biće zastupljeni oni iz domena kuluture, obrazovanja, trgovine, kao i savremeni komercijalni i kancelarijski prostori za različite vrste poslovanja.

U okviru kompleksa planirani su i sportski i komercijalni sadržaji, pa je u planu ostavljena mogućnost izgradnje manjeg SPA centra, kao i drugih objekata uslužne delatnosti - restorani, vrtići, igranoce.

Zbog nedostatka zelenih površina na ovom prostoru planira se postavljanje novog drvoreda koji će preko pešačke staze i široke saobraćajnice biti povezan sa budućim kompleksom. Takođe, za potrebe parkiranja u planu je izgradnja podzemne garaže za buduće rezidente i korisnike poslovnih prostora.

Cilj ovog plana je da se na u blizini Novosadskog sajma formira moderni poslovno-stambeni kompleks koji će predstavljati jedinstvenu celinu izgrađenu u sistemu poluotvorenog bloka, koji će sa jedne strane povećati atraktivnost lokacije, a sa druge formirati novi poslovno-urbani centar u Novom Sadu.

N. Ignjatović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.