Izvor: Beta | Utorak, 09.02.2010.| 12:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Jat" pozvao potencijane kupce za Poslovnu zgradu u Beogradu

Srpska aviokompanija "Jat Airways" saopštila je danas (9. februar 2009. godine) da je obaveštenje da prodaje Poslovnu zgradu u Beogradu poslala na adrese više od 200 najuspešnijih preduzeća i banaka u Srbiji.

Kako se navodi, u tom obaveštenju zainteresovani za kupovinu "vrhunskog poslovnog prostora", površine 8.590,48 m2, pozvani su da kontaktiraju nadležne službe "Jat Airways" preko Internet adrese legal@jat.com.

Odluku o prodaji Poslovne zgrade u Novom Beogradu neposrednom pogodbom donela je Skupština "Jat Airways", pošto prodaja javnim nadmetanjem u dva navrata, sa početnom cenom od 2.121 i 1.200 EUR po kvadratnom metru nije uspela.

Generalni direktor "Jat Airways" Srđan Radovanović je ocenio da će transparentnom prodajom viška imovine koja se ne koristi u punoj meri biti ubrzano provođenje najavljenih reformskih mera, kao i rekonstrukcija i modernizacija srpske državne aviokompanije.

Rukovodstvo "Jata" će se nakon prodaje zgrade preseliti u prostorije srpskog avioprevoznika na Aerodromu "Nikola Tesla".

Novac dobijen prodajom i kredit, koji će na osnovu toga biti uzet od banke, biće iskorišćen za zakup dva nova boinga 737-700 i osposobljavanje svih aviona koji trenutno ne lete, odnosno nabavku neophodnih delova, navodi se u saopštenju "Jata".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.