NavMenu

"Godina humanosti" u kompaniji "Mozzart" - U 2011. za dobrotvorne svrhe više od 15 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 20.04.2011. 10:13
Komentari
Podeli

Kompanija "Mozzart", koja ove godine obeležava desetogodišnjicu svog poslovanja, odlučila je da za različite humanitarne aktivnosti izdvoji više od 15 miliona dinara, rečeno je na jučerašnjem radnom doručku sa novinarima u Privrednoj komori Beograda.

- Samo jedna od naših humanitarnih akcija - "Humanost svaki dan" u kojoj poznate ličnosti usmeravaju svoje dobitke na one kojima je podrška najpotrebnija, prevazišla je sva očekivanja. Osigurana cifra od 3,4 miliona dinara će do kraja godine biti značajno premašena, zahvaljujući znanju, umeću i sreći naših poznatih takmičara – izjavila je Koviljka Lončar, generalni direktor kompanije "Mozzart".

Aktivnosti kompanije "Mozzart", koja je vodeći domaći lanac sportskih kladionica, u domenu društvene odgovornosti tokom proteklih godina bile su usmerene na različite sadržaje.

- Humanitarna podrška najugroženijim pojedincima i institucijama koje se bave zbrinjavanjem teških socijalnih i zdravstvenih slučajeva. Samo u toku 2010. godine kompanija "Mozzart" je podržala Institut za majku i dete, Univerzitetsku dečju kliniku, Humanitarnu organizaciju "Ana i Vlade Divac" u cilju stambenog zbrinjavanja izbegličke porodice Obradović, humanitarnu organizaciju "Naša Srbija", Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu, akciju Fondacije B92 "Hrana za sve" i mnoge druge.

- Podrška neprofitnim i niskoprofitnim sportskim udruženjima i klubovima koji podstičnu razvoj sporta. Kompanija "Mozzart" povremeno ili u kontinuitetu podržava aktivnosti Vazduhoplovnog saveza Srbije, Paraglajding reprezentaciju Srbije, Košarkaški klub "Železničar" iz Čačka, Klub borilaćkih sportova "Ronin" iz Novog Sada a tradicionalno je glavni pokrovitelj međunarodnog teniskog turnira u Sportskom centru Olimp – "Mozzart Futures".

- Aktivan rad na prevenciji potencijalne zavisnosti od igara na sreću. Najvažnija aktivnost u okviru projekta se odnosi na edukaciju svih zaposlenih u kompaniji "Mozzart" kako bi na vreme prepoznali i reagovali na potencijalne situacije koje ukazuju na prve simptome zavisnosti od igara na sreću. Do sada, kroz program edukacije je prošlo 409 radnika, a u 2011. godini svi zaposleni u kompaniji će imati sertifikate o završenoj obuci.

- Podrška različitim društveno korisnim akcijama i aktivnostima koje podižu ukupan kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Na skupu u Privrednoj komori govorila je i Gordana Matijašević, sekretar Udruženja za uslužne delatnosti Privredne komore Beograd, koja je naglasila da je kompanija "Mozzart" pravi primer kompanije koja vodi računa o društvenoj odgovornosti.

"Mozzart" osim u Srbiji, uplatna mesta ima i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji, gde u 460 poslovnica zapošljava ukupno 2.500 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.