NavMenu

Milenko Đurđević, Industrija mesa Đurđević - Kako smo u saradnji sa Lidlom dobili žig Čuvarkuća

Izvor: Promo Utorak, 25.05.2021. 13:21
Komentari
Podeli
Milenko Đurđević (Foto: Kreativna i medijska agencija: Real Grupa RGS, Produkcija: LCF production)Milenko Đurđević
Pre nešto više od 10 dana, prvi savremeni diskont u našoj zemlji, kompanija Lidl Srbija, postala je ponosni dobitnik žiga Čuvarkuća za više od 150 proizvoda domaćeg porekla. Mesto na policama Lidl prodavnica širom Srbije, sada sa žigom Čuvarkuća, pronašli su neki od omiljenih proizvoda u svakoj srpskoj kući – od čvaraka i kajmaka preko paprike u pavlaci do neizostavnog sastojka svakog domaćinskog ručka – dobrog mesa. Upravo to meso, za kompaniju Lidl Srbija, kako sam kaže, ponosno dobavlja Milenko Đurđević, osnivač Industrije mesa Đurđević, jedne od nosilaca žiga Čuvarkuća.

Kompanija Lidl Srbija, kako bi osigurala očekivani kvalitet i svežinu proizvoda, vrši pažljiv odabir svog celokupnog asortimana. U Srbiji je za dve godine poslovanja ostvarila čvrsta partnerstva sa velikim brojem domaćih dobavljača, a u segmentu nabavke mesa i proizvoda od mesa već od prvog dana sarađuje sa Industrijom mesa "Đurđević" iz Pećinaca.

U saradnji sa kompanijom Lidl, od nedavno ste postali nosilac žiga Čuvarkuća. Kako biste prokomentarisali ovu ostvarenu potvrdu za proizvode domaćeg porekla?

- Da poslujemo pod sloganom "od njive do trpeze", sa uvek svežim mesom i proizvodima od mesa, potvrdio je ovaj žig Čuvarkuće. Ponosni smo nosioci žiga sa preko 30 proizvoda naše industrije mesa koji se nalaze na policama Lidl prodavnica. Na osnovu ove saradnje sa Lidlom i Privrednom komorom Srbije još više se čulo za naš rad, pa tako dobijamo pohvale od porodice, prijatelja, poslovnih partnera, sugrađana i drugih.

Kao jedan od dobavljača Lidla Srbija, možete li nam reći koliko je saradnja sa ovom kompanijom doprinela razvoju vašeg biznisa, koji negujete već 25 godina?

- Kroz saradnju sa Lidlom, upoznao sam nov način poslovanja i razmišljanja u zajedničkom ostvarenju zacrtanog cilja i okrenutosti ka potrošaču i tržištu tako da se postigne ponuda visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama. Iskreno govoreći, u početku sam Lidl posmatrao kao kupca, a danas je to sasvim sigurno moj i partner moje kompanije sa kojim zajedno rastemo i razvijamo se. Lidl nam je pomogao da otkrijemo mnoge mogućnosti i novine koje do sada nisu bile prisutne na našem tržištu, a mi smo, rado ih prihvatajući, uspeli da se u kratkom roku predstavimo na pravi način i da opravdamo dobijeno poverenje Lidl potrošača u čak 32 grada širom Srbije. Primer jedne od promena koje su nastale zahvaljujući našem zajedničkom radu jeste, pored proširivanja kapaciteta, i izgradnja potpuno novog pogona od oko čak 10.000 kvadratnih metara.

Da li mislite da će saradnja sa Lidlom pomoći vašem biznisu i na koji način?

- Saradnja sa Lidlom, kada je reč o domaćem tržištu, već je doprinela našem razvoju. Naročito bih istakao da u ovom poslu, tehnologija brzo napreduje i da bi bili konkurentni moramo ići u korak sa drugima i pratiti trendove razvoja. Od početka poslovanja do danas, tehnologija je daleko otišla, a u saradnji sa Lidlom aktivni smo i posvećeni praćenju trendova, a posebno onih koji se odnose na pakovanje mesa i proizvoda od mesa za koje je neophodno prilagođavanje tržištu i potrošačima, pa smo tako uveli 5 novih, modernih linija za pakovanje mesa. Siguran sam da tu ima prostora i za dalji razvoj, jer duboko verujem u širenje pozicije Lidla na srpskom tržištu, sigurnost plasmana količine proizvoda, u mogućnost da preko Lidla ostvarimo izvoz određenih proizvoda na druga tržišta i uvođenje novih tehnologija u dalji razvoj novih proizvoda, kao i novi asortiman u prodaji.

Vaša kompanija je poznata po Black Angus bikovima. Po čemu su oni jedinstveni i na koji način ste došli do toga da ih uzgajate?

- Kako se naš biznis razvijao, bilo je prirodno da želimo našim potrošačima da ponudimo što bolje i kvalitetnije meso. Black Angus bikovi su poznati po kvalitetu svog mesa, specifičnoj boji, ukusu pri spremanju, ali i po neverovatnoj tražnji širom Evrope, pa je bila logična naša namera da ih ponudimo i domaćem tržištu. Do Black Angus bikova smo došli najpre uvozom pedigriranih junica iz Nemačke, a kasnije, teljenjem kod nas, uspeli smo da sami uzgajamo bikove i na taj način, od početka do kraja garantujemo potrošačima meso vrhunskog kvaliteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.