NavMenu

Brana Svračkovo rešenje za vodosnabdevanje regiona zapadne Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 11.08.2021. 17:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Završetkom projekta izgradnje akumulacije i brane Svračkovo, uspostaviće se stabilno vodosnabdevanje za stanovnike Čačka, Arilja, Požege, Lučana i Gornjeg Milanovca, izjavio je miniistar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Tokom obilaska infrastrukturnih radova u opštini Gornji Milanovac, odgovarajući na novinarska pitanja o proglašenju vanredne situacije u ovim opštinama zbog poremećaja u vodosnabdevanju, Momirović je izjavio da je uveren da ćemo u narednim godinama rešiti ovaj problem, koji je zapostavljan decenijama, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Ne možemo da izgradimo sve što se nije izgradimo poslednjih pedeset godina. Ogromna sredstva smo sad uložili u izgradnju infrastrukture širom Srbije i ovo je problem koji moramo da rešimo i uveren sam da ćemo ga u narednim godinama privesti kraju i obezbediti stabilno vodosnabdevanje ovom regionu - rekao je ministar Momirović.


- Početak Sabora violinista u Pranjanima ove godine biće bez zagušenja u saobraćaju, jer se očekuje završetak rehabilitacije državnog puta dužine 25,5 kilometara od Takova do Pranjana do 15. septembra - istakao je Momirović.

On je dodao da su Pranjani postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista, i da će se izgradnjom ovog puta varošica spojiti sa auto-putem ,Miloš Veliki, što je od izuzetne važnosti za ekonomski razvoj ovog kraja.

- U ovoj godini smo za redovno održavanje državnih puteva Moravičkog okruga opredelili blizu pola milijarde dinara. Održavanjem saobraćajnica koje povezuju opštine i manja mesta u Srbiji omogućavamo brže i sigurnije putovanje za naše građane. Stvaraju se uslovi za ostanak mladih, i mi u ministarstvu posebnu pažnju stavljamo na ravnomeran razvoj putne mreže u Srbiji jer jedino na taj način možemo da privučemo investitore i obezbedimo nova radna mesta za naše građane - kazao je Momirović.

Kroz sam centar Pranjana postavlja se takođe novi asfalt, novi trotoari, pešačke staze, signalizacija i svi prateći elementi puta.

"U Gornji Milanovac se nikada nije ulagalo ovoliko u infrastrukturu, od prolaska auto-puta Miloš Veliki do svih radova koje je do sada radila država'' rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.