NavMenu

Sudske takse godišnje koštaju 10 milijardi dinara

Izvor: Tanjug Nedelja, 12.10.2014. 17:15
Komentari
Podeli

Sudske takse godišnje koštaju građane 10 milijardi dinara, a republička-administrativna taksa čak šest milijardi, izjavio je Ivan Radak iz Nacionalne alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Radak smatra da je potrebno formirati registar taksi i naknada koji bi bio javan da bi građani u svakom trenutku znali šta plaćaju.

On je na RTS -u istakao da parafiskalni nameti najviše opterećuju privredu i to delatnosti gde su prihodi najveći.

- Ne bismo morali da plaćamo naknadu za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, jer još nemamo vetro-parkove i nemamo solarne parkove. Jednog dana kad ih budemo imali u redu, ali sada plaćanje toga nije potrebno - rekao je Radak.

Najmanja republička taksa iznosi 70 dinara, a najviša skoro 750.000 dinara i u tom rasponu nalazi se oko 250 nepotrebnih nameta koji opterećuju privrednike, kažu u NALED - u.

Firme:
NALED NALED
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.