NavMenu

IT sektor Zapadnog Balkana u razvoju, ali i dalje zaostaje za Evropom

Izvor: Tanjug Četvrtak, 29.03.2007. 10:06
Komentari
Podeli

Tržište informacionih tehnologija u Srbiji, kao i u ostalim zemljama jugoistočne Evrope, ubrzano raste i ima velike potencijale, ali još zaostaje za tržištima razvijenih evropskih zemlja, ocenio je zamenik direktora "ComTrade" Branislav Đurić.

Dok države zapadne Evrope u IT godišnje ulažu više od 1.000 EUR po stanovniku, u zemljama jugoistočnog regiona investicije u IT iznose oko 50 EUR po glavi stanovnika.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se godišnje izdvaja oko 300 mil EUR za razvoj IT sektora i, mada je rast troškova veći nego u ostalim zemljama regiona, tržište IT je najviše razvijeno u Hrvatskoj, gde se godišnje ulaže više od 500 mil EUR, odnosno oko 120 EUR po stanovniku.

Firme:
Comtrade Comtrade
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.