NavMenu

Kupio mačku u džaku - Umesto konca za predivo u Požegu iz Kine stigao pesak

Izvor: RTS Petak, 21.02.2014. 09:06
Komentari
Podeli


Kada je radnik Pletione "Zimtex" u Požegi otvorio kamion da istovari robu, bio je iznenađen sadržajem kontejnera koji je iz Kine stigao u Srbiju.

- Kad smo otvorili vrata, napred su bile vreće s predivom koje je naručeno. Popeli smo se i počeli da istovaramo. Unutra više nije bilo ničeg osim vreća sa nekim peskom. Da li je pesak ili već šta je? - priča Srđan Ivanović.

Ispostavilo se da ni konac nije odgovarajući. Vozač kamiona preuzeo je kontejner u riječkoj luci u Hrvatskoj. Roba je prošla kontrolu i hrvatske i srpske carine, a prateća dokumentacija dokazuje da usput roba nije pretovarivana.

Vozač kamiona Željko Mumlek rekao je da pošto je roba u kontejneru, njihov posao je da odrade papire i idu dalje na carinu.

- U ovom slučaju sam išao na terminal u Beogradu, Kvantaš. Tamo je otvarano, gledano, međutim, carina nije mogla to da utvrdi, pošto je kontejner dupke pun, da vidi šta je s druge strane, pošto se ne može sa strane otvoriti - rekao je Mumlek.

Kupac iz Beograda naručio je 26 tona konca, za koji je prethodno dobio i odgovarajuće uzorke iz Kine. Uplatio je novac kineskoj firmi, koja je posle toga ugasila sajt, telefone i naprosto nestala.

Osim direktne štete, posledice će se višestruko odraziti na proizvodnju beogradske firme, za koga je pletiona u Požegi trebalo da uslužno proizvede materijal.

Kupac ne želi pred kamere dok se ceo slučaj ne ispita. Ne zna se čak ni da li je pesak, koji je iz Kine stigao umesto konca, uopšte bezbedan.

Ekološka inspekcija naložila je i laboratorijsko ispitivanje sadržaja vrećica, koje su umesto prediva stigle u ovom kamionu iz Kine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.