NavMenu

U posedu Akcijskog fonda Srbije ostale akcije još oko 350 preduzeća

Izvor: Novosti Utorak, 26.12.2006. 10:54
Komentari
Podeli

Prodaja akcija države u preduzećima privatizovanim po prethodnim zakonima trebalo bi da bude okončana sa decembrom 2008. godine.

Dosad, za protekle 4,5 godine Akcijski fond je prodao vlasničke pakete u 781 preduzeću, od čega je blizu 300 bilo u 2006. godini. U posedu Akcijskog fonda ostale su akcije u oko 350 preduzeća.

- Za akcije oko 100 kompanija procenjujemo da ćemo imati solidnu tražnju. To su akcije u preduzećima "Navip", "Savremena", "Žitoprodukt", "Ikarbus", "Beogradska autobuska stanica" ... Za nekoliko preduzeća, poput "Simpa", "Optike" i "Progresa" ići će tenderska prodaja. Kompanije koje ne nađu kupce najverovatnije će ići u stečaj - navodi direktor Gračanac.

- Ukupna suma koju je Akcijski fond prihodovao kroz dosadašnje prodaje akcija u ovih 780 preduzeća je oko 500 mil EUR. Cene akcija nisu bile manje od polovine obračunske vrednosti, posebno ne u poslednjih godinu i po dana. Time je i prodaja na berzi bila efektivnija, jer nema otpusta dugova, koji dalje umanjuje iznose na tenderu – kaže Gračanac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Država prodaje građevinsko zemljište u Kuli, Prijepolju, Novoj Crnji, Stalaću i Staroj Pazovi

Direkcija za imovinu Republike Srbije oglasila je prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije radi izgradnje, putem prikupljanja pisanih ponuda. Na prodaju je ponuđeno šest parcela u Kuli, dve u Stalaću i po jedna u Novoj Crnji, Prijepolju i Staroj Pazovi. Ponude se dostavljaju na pisarnicu Republičke direkcije za imovinu do 17. juna, a detaljnije pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.