NavMenu

"Emil Frey" novi generalni distributer "Mercedesa" u Srbiji i Crnoj Gori

Izvor: Tanjug Sreda, 05.02.2014. 16:08
Komentari
Podeli

"Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora", zvanični predstavnik "Daimler AG" kompanije, od 1. februara ove godine prenela je svoje poslovne aktivnosti u Srbiji i Crnoj Gori na nove kompanije - "Star Import" i "Emil Frey Auto Centar", saopštilo je predstavništvo kompanije "Mercedes-Benz" u Beogradu.

"Star Import" i "Emil Frey Auto Centar" posluju u okviru jedne od najvažnijih poslovnih grupacija u automobilskoj industriji u Evropi, "Emil Frey Group".

Veleprodajne aktivnosti svih "Mercedes-Benz" brendova za Srbiju i Crnu Goru obavljaće "Star Import".

"Emil Frey Auto Centar" je nova maloprodajna firma u Beogradu koja pruža usluge prodaje i post-prodaje svim "Mercedes-Benz", "Smart", "Fuso" i "Setra" klijentima.

Trenutna struktura distribucije i cene vozila ostaće iste kao i do sada, kako bi se obezbedio kontinuitet u komunikaciji sa "Mercedes-Benz" klijentima.

Kako bi osigurao kontinuitet "Daimler"-ove posvećenosti ovom tržištu, sadašnji generalni direktor predstavništva "Mercedes-Benz"-a za Srbiju ni Crnu Goru Rolf-Juergen Seyerle ostaće na ovoj poziciji.

U Srbiji, "Daimler" je prodavao i servisirao "Mercedes-Benz" putnička vozila, kombi vozila, kamione i autobuse od 1996. godine.

Tržišta Srbije i Crne Gore su jedina u regionu gde su funkcije veleprodaje i maloprodaje vozila bile u okviru ćerke firme "Daimler" kompanije.

Postignutim sporazumom sa "Emil Frey" grupom, "Daimler AG" nastavlja svoju poslovnu strategiju i uspešno primenjuje plan kreiran za ovaj region.

Emil Frey Group je porodična firma iz Švajcarske, osnovana 1924. godine, od strane mehaničara Emila Freja, sa sedištem u Cirihu. Kompanija je pretežno fokusirana na poslovanje u automobilskoj industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i autodelova) i prisutna je na tržištu Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke, Poljske i od skoro Hrvatske.

Emil Frey Group takođe ima u vlasništvu brojne kompanije za uvoz, maloprodajne objekte i kompanije za finansiranje u ovim zemljama, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija, Finansije

Gubici Elektrodistribucije Srbije u 2023. bili milijardu dinara

Elektroprivreda Srbije (EPS) je prošle godine imala rekrodnu dobit 114,3 milijardi dinara, ali preduzeće koje se bavi distribucijm struje potrošačima, Elektrodistribucija Srbije (EDS) ne može se pohvaliti da je bilo uspešno, piše Danas. Prema finansijskim izveštajima objavljenim na APR-u, Elektrodistribucija je zabeležila gubitak od milijardu dinara ili skoro devet miliona evra. Prethodne, 2022. godine dobit EDS-a je iznosila 250

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.