NavMenu

"Plazma" i "Dijamant" najomiljeniji među kupcima

Izvor: Tanjug Petak, 13.12.2013. 12:02
Komentari
Podeli

Ovogodišnji dobitnici zlatne medalje "Moj izbor 2013" su "plazma keks" kompanije "Bambi", kao najomiljeniji domaći proizvod i "Dijamant" iz Zrenjanina, kao najomiljeniji proizvođač u Srbiji.

Ovogodišnja priznanja dodeljena su sinoć u Beogradskom dramskom pozorištu, i to na osnovu rezultata istraživanja, koje je objavljeno na uzorku od 2.010 kupaca u 17 gradova Srbije.

Potrošači su birali između 156 nominovanih proizvoda i brendova u 15 kategorija.

Cilj akcije je podsticanje razvoja domaće proizvodnje i ulaganje u unapređenje kvaliteta robe i usluga u Srbiji.

- Kupci u Srbiji imaju veliko poverenje u kvalitet domaćih proizvoda, koje u okviru prehrane, dostiže gotovo 85% - rekao je predsednik udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić.

On je naglasio da skoro dve trećine kupaca kaže da bi se lakše opredelilo za neki proizvod kada bi imali jasniju informaciju da je domaćeg porekla.

Osnovni uslov da neki proizvod postane nosilac priznanja "Moj izbor" je da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlaništva firme koja ga proizvodi.

Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji i visoka društvena odgovornost.

U kategoriji mleko i mlečni proizvodi nagrađena je "Imlekova"- "moja kravica", za meso i mesne prerađevine "Zlatiborac", u kategoriji supe, brašno i dodaci jelima - "začin C".



Kada je u pitanju ulje, prilozi i prelivi nagrađen je "Dijamant", najbolja mineralna voda je "Knjaz Miloš", bezalkoholni napitak "life 100%", dok je u kategorili piva i vina nagrađeno "jelen pivo".

Proizvod "Soko Štarka", "smoki" najbolja je grickalica, "plazma keks" je najbolji slatkiš, dok je "Frikom" odneo pobedu u kategoriji voća i povrća.

U kategoriji kozmetike i sredstava za higijenu "Bohor" je ove godine najbolji, za obuću, odeću i proizvode od tekstila nagrađen je "Extreme Intimo", za nameštaj i kućne aparate "Gorenje" frižideri, za transport "NIS Petrol", a za Internet i telekomunikacije "VIP mobile".

Dodelu priznanja organizovali su udruženje građana "Moja Srbija" i Privredna komora Beograda, u okviru kampanje "Srbija ima kvalitet".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.