NavMenu

Emiraćani žele da grade solarnu elektranu u Čačku - G.I.D.C. zainteresovan za javno-privatno partnerstvo

Izvor: Ozonpress Sreda, 11.12.2013. 16:09
Komentari
Podeli
Na sednici Gradskog veća Čačka u ponedeljak (9. decembra 2013. godine) prihvaćen je Memorandum o saradnji sa firmom koja je u većinskom vlasništvu kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, o izgradnji solarne elektrane u Prelićima.

Zamenik gradonačelnika Radenko Luković predstavio je Memorandum o saradnji između grada Čačka i privrednog društva za razvoj industrijskih i infrastruturnih projekata G.I.D.C. U toj kompaniji Srbija ima 30%, a kompanija "Global Capital Advisors Management" iz Emirata 70% učešća.

Solarna elektrala trebalo bi da bude izgrađena na lokaciji nekadašnje sanitarne deponije Prelići.

Prvo je na redu izrada studije opravdanosti.

Grad Čačak će dati punu podršku pri obezbeđivanju svih potrebnih saglasnosti, mišljenja i neophodnih dozvola za realizaciju projekata. Ukoliko dođe do investicije, Grad Čačak će platiti komunalne takse za gradsko građevinsko zemljište, dok će G.I.D.C. snositi troškove izrade projektne dokumentacije, idejnog i glavnog glavnog projekta radi dobijanja građevinske dozvole i predložiti Gradu oblik i model javno-privatnog partnerstva za realizaciju projekta.


Učestvujući u raspravi, načelnik Gradske uprave za urbanizam Miloš Milosavljević, rekao je da je nužno biti oprezan pri izradi projekta, ističući da je važno uraditi projekat rekultivacije same deponije.

O ovom memorandumu izjasniće se odbornici Skupštine grada, na sednici u petak, 13. decembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.