NavMenu

I "Old Navy" kao franšiza

Izvor: Franchising.rs Ponedeljak, 23.09.2013. 13:54
Komentari
Podeli

Američka kompanija "Gap Inc". namerava da svoj poznati brend "Old Navy" na međunarodnim tržištima razvija kroz franšizu, piše portal Franchising.rs

U zvaničnom saopštenju, svetski poznata kompanija "Gap Inc." iz San Franciska početkom septembra je objavila da će početi da razvija franšiznu mrežu radnji pod svojim brendom "Old Navy". Iako su predstavnici kompanije još pre godinu dana izneli svoje namere, tačno mesto i datum pokretanja prve franšizne radnje se nije znalo do sad.

Prve franšizne poslovnice "Old Navy"-ja biće otvorene početkom 2014. na Filipinima. Odlukom da pređu na franšizni model širenja maloprodajne mreže, "Gap Inc." zapravo želi da poveća svoj udeo na globalnom tržištu odeće. Do danas, pod brendom "Old Navy" otvoreno je više od 1.000 radnji širom sveta. Najveći broj prodavnica se nalazi u SAD-u, Kanadi i Japanu, a kompanija takođe planira da početkom sledeće godine prve radnje otvori i u Kini.

"Gap" je osnovan 1969. u Kaliforniji. Prva radnja van matičnog tržišta je otvorena 1987. u Velikoj Britaniji. Danas je jedan od najpoznatijih modnih brendova na svetu, prepoznatljiv po ležernim, jednostavnim linijama odeće, koja se može kupiti po prilično povoljnim cenama. U svom vlasništvu kompanija ima oko 3.100 prodavnica širom SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Kine, Francuske, Irske, Japana, Italije. Više od 300 franšiznih prodavnica posluje u zemljama Azije, Australije, istočne Evrope, Latinska Amerike, Bliskog istoka i Afrike.

Pored osnovnog brenda "Gap", kompanija u svom portfoliju ima još nekoliko brendova: "Banana Republic", "Old Navy", "Piperlime" i "Athleta". Na tržište Srbije "Gap" je ušao kao franšiza 2011. godine, dok je u Hrvatskoj prisutan od novembra 2010, ali direktno, u vlasništvu same kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.