NavMenu

Ukrajinski "Hydrosila Group" zainteresovan za saradnju sa "Prvom petoletkom" i opštinom Trstenik

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.07.2013. 15:45
Komentari
Podeli

Predstavnici ukrajinske firme "Hydrosila Group", predvođeni predsednikom nadzornog odbora i vlasnikom Pavelom Štutmanom, boravili su danas u poseti opštini Trstenik. Nakon posete nekim fabrikama "Prve petoletke" primio ih je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić sa zamenikom predsednika Radomirom Milunovićem i pomoćnikom predsednika Julijom Jovanović. Na sastanku je bilo reči o mogućnostima ulaganja ove ukrajinske firme u Trstenik, saopšteno je iz te opštine.

- Gosti iz Ukrajine obišli su nekoliko "Petoletkinih" fabrika i uverili se da posedujemo velike potencijale za proizvodnju koja je njima intersantna. Rekli su nam da nisu očekivali ovaj nivo profesionalizma i investicionih potencijala. Ono što nam je najbitnije jeste da su zainteresovani za investiranje u našu opštinu. Šta god budemo realizovali nakon današnjih razgovora, biće dobro za Trstenik. To može biti komercijalna saradnja sa nekom od "Petoletkinih" fabrika, zatim dovođenje novih investicija u Trstenik ili privatizacija određenih delova trsteničke kompanije - rekao je Aleksić.

Pavel Štutman je zadovoljan onim što je video u "Petoletkinim" fabrikama:

- Vidi se da fabrike rade, da imaju organizovanu proizvodnju. Zadovoljan sam onim što sam video u fabrici PPT Hidraulika, koji imaju sličan proizvodni program kao i mi. Vidim da imate i velike ljudske potencijale, a to je osnova svake firme. Mi smo ranije imali prilike da se sretnemo sa predstavnicima "Petoletke" na svetskim sajmovima i bila nam je želja da se na licu mesta upoznamo sa njihovim potencijalima, kako bismo razmotrili mogućnost zajedničkog nastupa na tržištima, kako u Rusiji i Ukrajini, tako i šire. Zahvaljujemo se i gospodinu Aleksiću, jer nam je vrlo bitno da imamo podršku lokalne samouprave. Gospodin Aleksić nas je upoznao sa povoljnostima za investiranje u Trsteniku. Mi ćemo to, po povratku u Ukrajinu preneti našim vlastima i verujemo da ćemo vrlo brzo dati odgovor - izjavio je Štutman.

"Hydrosila Group" zapošljava oko 6.000 radnika i u svom sistemu poseduje pet fabrika koje se bave proizvodnjom hidrauličkih uređaja, za različite namene (za kombajne, dizalice i sl.). Šesta fabrika je u Ruskoj federaciji i poseduje skladište za prodaju namenjenu tržištu bivšeg Sovjetskog saveza i šire.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.