NavMenu

Za unapređenje konkuretnosti fruškogorskog lipovog meda 200.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.07.2013. 12:56
Komentari
Podeli

(Foto: I.Vukša)

Grad Novi Sad i Austrijska razvojna agencija zaključili su Ugovor o dodeli donacije za realizaciju projekta "Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona" kojim je Grad Novi Sad aplicirao u okviru poziva "Socio-ekonomski razvoj Dunavske regije u Srbiji".

Ceo program zajednički finansiraju Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, a za samo sprovođenje zadužen je biro za implementaciju projekata Evropske unije pri Ambasadi Austrije u Beogradu.

Ukupna vrednost projekta "Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona" je 222.658,88 EUR, a visina donacije iznosi 171.915,01 EUR. Cilj projekta je unapređenje konkurentnosti proizvođača meda sa akcentom na fruškogorski lipov med.

Pored Grada Novog Sada, u realizaciji projekta učestvovaće i veliki broj partnerskih organizacija: Društvo pčelara "Jovan Živanović" Novi Sad; Društvo pčelara "Jovan Živanović" Sremski Karlovci; Društvo pčelara "Lipa" Erdevik; Društvo pčelara "Jovan Živanović" Sremska Mitrovica; Društvo pčelara "Nikola Mileusnić" Ruma; Društvo pčelara "Roj" Inđija; Društvo pčelara "Pčela" Bačka Palanka; Društvo pčelara "Stražilovo" Sremski Karlovci; Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada i Poljoprivredna škola sa domom učenika, Futog. Saradnik na projektu je AZA d.o.o. iz Novog Sada, preduzeće koje se bavi otkupom i preradom meda.

Planirano vreme za realizaciju projekta je 18 meseci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.