NavMenu

Prva isporuka konfekcije "Zvezda" za francusko tržište

Izvor: Tanjug Petak, 19.07.2013. 12:12
Komentari
Podeli

Konfekcija "Zvezda" u Kruševcu isporučiće danas 1.590 komada suknji i 720 ženskih pantalona preduzeću "Rudnik" iz Gornjeg Milanovca za francusko tržište, a vrednost ugovorenog posla iznosi 1,5 miliona dinara, rekao je novinarima direktor Milorad Ilić.

- Ovo je prva isporuka od kako je posle tromesečne pauze kruševačka konfekcija u junu pokrenula proizvodnju - rekao je Ilić i dodao da će radnici, kojima se duguje 14 zarada sledeći lični dohodak primiti u avgustu.

Prema Ilićevim rečima, poslovi sa "Rudnikom", takozvani lon poslovi, ugovoreni su do septembra, međutim on ukazuje da takva vrsta poslova ne bi smela da bude perspektiva konfekcije. Dodao je da je za normalno funkcionisanje "Zvezde" mesečno potrebno 4,5 miliona dinara, kao i da takav obim poslova neće moći da se realizuje pre oktobra.

Kada je reč o privatizaciji, Ilić kaže da postoji zaintresovan kupac za kupovinu konfekcije, a ne samo imovine podsetivši da je "Zvezda" opterećena i mnogim dugovanjima – 14 zarada se duguje radnicima (50 miliona dinara) i 95 miliona dinara na ime poreza i doprinosa od 2005. godine do danas.

Osim toga, državnim poveriocima se duguje 38 miliona dinara, od toga EPS-u 35 miliona dinara, komunalnim preduzećima dva miliona i milion dinara na ime različitih taksi. Takođe, Fondu za razvoj se duguje 15 miliona dinara, kao i 6,6 miliona dinara na ime kapitalne dobiti jer su prodata dva veća lokala. S druge strane, "Zvezda" nema potraživanja.

Ilić smatra da je rešenje u pronalaženju strateškog partnera koji će omogućiti nastavak proizvodnje, kao i da teška konfekcija što je osnovna delatnost "Zvezde" ima perspektivu u poslovima sa državom rekavši da su već urađeni i verifikovani uzorci uniformi za Vojsku Srbije, MUP, Narodnu banku i najveću službu obezbeđenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.