NavMenu

Beograd uskoro dobija prvu "Bowling" kuglanu na Balkanu

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.10.2006. 14:35
Komentari
Podeli

Prva klasična "Bowling" kuglana u Beogradu, ali i na čitavom Balkanu, za nešto više od mesec i po dana biće otvorena pod krovom Kulturno-sportskog centra "Pinki" u Zemunu, istakao je u razgovoru za "Ekapiju" direktor marketinga te poznate beogradske hale Dejan Vujičić.

Prema njegovim rečima, u pitanju je projekat jedne ruske firme sa kojom je KSC "Pinki" nedavno zaključio desetogodišnji ugovor o izdavanju dela slobodnog prostora tog kompleksa u kom bi do sredine decembra 2006. godine trebalo da nikne moderno opremljena dvorana sa više staza i mehanizama za kugle i čunjeve.

Dejan VujičićDejan Vujičić
(Radovi u budućoj kuglani)

Radovi na preuređenju tog prostora trenutno su u toku i veliki deo pridzemlja hale "Pinki" ovih dana je pretvoren u pravo malo gardilište.

- Reč je o investiciji od oko 600.000 EUR, od čega će 200.000 otići na građevinske radove, a ostalih 400.000 EUR na kupovinu opreme. Kuglana će zauzimati 1.000 m2 prostora, koji je ranije bio rezervisan za svlačiocice, borilačku i gimnastičarsku salu, i u svom sklopu će imati i manji kafić – objašnjava Vujičić.

Dejan VujičićDejan Vujičić

Sportski direktor KSC "Pinki" Aleksandar Božović kaže da je kuglanje u Srbiji slabo razvijen sport, dok se "Bowling" kuglane razlikuju od onih koje u Beogradu već godinama postoje pre svega u tome što se težina kugli kreće od četiri do 10 kilograma, a na svakoj od traka ima po 10 čunjeva.

On ističe da ruski investitor namerava da u Beogradu otvori još najmanje tri takve kuglane budući da bez toga igrači u Beogradu ne bi mogli da formiraju svoj savez.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Vlada Mađarske usvojila je akt o razvojnim potrebama za realizaciju određenih mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, objavio je Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. - Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica, takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u 2024-2025. godini -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.