NavMenu

Fabrika rezanog alata iz Čačka krajem februara očekuje ugovor sa turskom firmom

Izvor: Tanjug Sreda, 13.02.2013. 17:02
Komentari
Podeli

Turski privrednici boravili su u Čačku i sa čelnicima Fabrike reznog alata (FRA) razgovarali o mogućoj saradnji, a menadzment nekadašnjeg čačanskog privrednog giganta očekuje potpisivanje ugovora krajem februara.

Generalni direktor FRA, Milan Vidaković izjavio je 13. februara Tanjugu da je ovo preduzeće nadomak značajnog posla nakon obavljenih razgovora za predstavnicima kompanije "Makina Takim" iz Istanbula.

Prema njegovim rečima, prvo će se realizovati komercijalna saradnja.

- Razgovarali smo o prodaji naših zaliha i ugovaranju nove proizvodnje velikog obima, a potpisivanje ugovora očekujemo krajem februara - istakao je Vidaković.

Turska kompanija poseduje, kako je kazao, značajne kapacitete, finansijsku stabilnost i jak investicioni fond, zbog čega je FRA zainteresovana za uspostavljanje saradnje.

- Nismo razgovarali o privatizaciji, ali svakako postoji mogućnost strateškog partnerstva - naveo je on i dodao da je buduću saradnju sa ovom firmom podržao i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Vidaković je izrazio očekivanje da će potpisivanje ugovora sa kompanijom iz Istanbula, biti dobra vest za grad Čačak i sve građane.

Fabrika reznog alata osnovana je 1953. godine. Proizvodi alate od visokokvalitetnih čelika, tvrdog metala, keramičkih pločica i drugih super tvrdih materijala, koji se mogu koristiti u tehnološkom procesu za sve vrste obrade metala, nemetala, drveta, papira i minerala. Trenutno se nalazi u fazi restrukturiranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Vlada Mađarske usvojila je akt o razvojnim potrebama za realizaciju određenih mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, objavio je Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. - Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica, takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u 2024-2025. godini -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.