NavMenu

"Yumis" počeo da proizvodi i slatkiše - Fabrika iz Niša sprema se za izvoz u Rusiju

Izvor: Jugmedia Četvrtak, 27.12.2012. 09:03
Komentari
Podeli

Prehrambena industrija "Yumis" počela je ovih dana da proizvodi konditorske proizvode u fabrici u Vrtištu kraj Niša. U pogonu će raditi tridesetak radnika, a mesečna proizvodnja iznosiće 100 tona različitih slatkiša.

Vlasnik "Yumis"-a Milovan Kocić ističe da se prvi konditorski proizvodi iz fabrike u Vrtištu već nalaze na domaćem i stranom tržištu.

- Krenuli smo sa proizvodnjom čajnih kolutića i punjenih biskivita, a do kraja januara proizvodni program proširićemo i sendvič keksom i domaćim čajnim pecivom. U prvih šest meseci naredne godine u tom pogonu će se mesečno izrađivati 60 do 70 tona konditorskih proizvoda, a od sredine naredne godine kapaciteti fabrike biće maksimalno iskorišćeni. To znači da će mesečna proizvodnja biti 100 tona - kaže Kocić.

Prema Kocićevim rečima pogon u Vrtištu nije radio punih šest godina, pošto je firma koja ga je izgradila otišla u stečaj.

- Pokrenuli smo proizvodnju u toj fabrici da bi upotpunili program koji već imamo - objašnjava Kocić.

On ističe da su zaposleni u "Yumis"-u sigurni da će i domaći i strani kupci odlično prihvatiti njihove čajne kolutiće i ostale konditorske proizvode.

- Kod ovih proizvoda, kao i kod svih ostalih koje proizvodimo, postigli smo visok kvalitet, dok su cene pristupačne. Pored toga već imamo razvijenu distributivnu mrežu i logističku podršku, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu - istakao je Kocić.

On podseća da je "Yumis" ove nedelje obeležio 21 godinu od osnivanja.

- U ovom periodu imali smo stalni rast proizvodnje i broja zaposlenih. Trenutno upošljavamo 230 radnika, ali će zbog pogona u Vrtištu, ovaj broj uskoro biti povećan. U 2011. godini proizveli smo preko 5.000 tona proizvoda, a ove godine smo taj rezultat popravili. U odnosu na prošlu godinu ostvarili smo rast prodaje na domaćem tržištu za 26%, a na stranom tržištu za 15%. Rast od 20% očekujemo naredne godine. U situaciji kada u celoj zemlji opada proizvodnja i prodaja, to su svakako značajni rezultati - rekao je Kocić.

Vlasnik i direktor "Yumis"-a ističe da se proizvodi ove prehrambene industrije mogu kupiti u svim zemljama u okruženju, kao i u Švedskoj, Nemačkoj i SAD-u. Proizvodi sa oznakom "Yumis" odnedavno mogu da se kupe i u Italiji i Hrvatskoj, a uskoro će se naći i na ruskom tržištu.

U konkurenciji od 23 privrednika iz cele Srbije vlasniku Prehrambene industrije "Yumis" Milovanu Kociću nedavno je pripala druga nagrada za preduzetnika godine koju dodeljuje "Ernst&Young".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.