NavMenu

"Air Berlin" ukida liniju iz Beča za Beograd sredinom 2013.

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 03.12.2012. 18:21
Komentari
Podeli

Druga najveća nemačka aviokompanija "Air Berlin" će sredinom 2013. godine, u okviru strateškog revidiranja mreže vazdušnih linija, ukinuti letove iz Beča za Beograd.

- Naš cilj je jasan - da u 2013. vratimo "Air Berlin" u zonu profitabilnosti - objavio je Volfgang Prok-Shauer, direktor za strategiju i planiranje mreže letova nemačkog avioprevoznika na veb sajtu kompanije.

Kako se precizira u informaciji, "Air Berlin unapređuje svoj servis prema Istočnoj Evropi iz svoje centrale u glavnom gradu Nemačke", i kao rezultat toga "servis iz Beča prema Sofiji, Bukureštu i Beogradu, više neće biti u ponudi kao stalni letovi iz glavnog grada Austrije, već će uglavnom biti prebačeni na Berlin".

Kompanija će, navode se dalje, imati letove iz Berlina prema devet destinacija u Istočnoj Evropi, i to prema Varšavi, Krakovu, Gdanjsku, Moskvi, Sankt Petersburgu, Kaliningradu, Budimpešti, Sofiji i Bukureštu, dok uvođenje rute Berlin-Beograd nije u planu.

"Air Berlin" sada ima 12 letova nedeljno za Beograd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2024.  |  Vesti

Ko može biti AD, a ko DOO? - Država odredila uslove za transformaciju javnih preduzeća

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o kriterijumima za izbor pravne forme društva kapitala u koju će se transformisati javna preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija. Prema ovoj uredbi, javna preduzeća mogu promeniti svoju pravnu formu u akcionarsko društvo (AD) ukoliko ispunjavaju dva od tri definisana kriterijuma: ako imaju više od 250 zaposlenih, poslovni prihod preko 40 mil EUR u prethodnoj godini, ili ako obavljaju tehnički i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.