NavMenu

Završena rekonstrukcija ambulante u Bajmoku

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.11.2012. 18:09
Komentari
Podeli

Nakon dvogodišnjih radova i uloženih 15,5 miliona dinara završena je rekonstrukcija ambulante Bajmok koja radi pri Domu zdravlja u Subotici.

Kako je prezentovano gradonačelniku Subotice Modestu Duliću i njegovim saradnicima prilikom obilaska obnovljenih prostorija, deo ambulatne renoviran je 2009. godine, u vrednosti od 5 miliona dinara, dok je ove godine kompletno urađen i drugi deo objekta koji obuhvata stomatološku, ambulantu za decu i ginekološku ambulantu, uključujući instalacije i popravku krova.

Ovogodišnje renoviranje ambulante trajalo je oko dva meseca, a njhova vrednost je 10,5 miliona dinara.

Kako je istakao član gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Atila Čengeri, u bajmočkoj ambulanti stekli su se uslovi za lečenje dece, otvorena je i ginekološka ambulanta, a u stomatološkoj ambulanti, koja je takođe renovirana, nije obnovljen samo enterijer nego i sama oprema.

- Uslovi su dobri, ali ono što je problem i to ne samo u ovoj ambulanti nego i zdravstvu uopšte jeste restriktivna politika Ministarstva zdravlja po pitanju zdravstvenih kadrova. Kad nova ministarka zdravlja definiše zdravstvenu politiku u narednom periodu, naš zadatak je da se pojavimo sa određenim zahtevima da kadrovski plan bude što povoljniji za grad Suboticu - rekao je Čengeri.

S tim u vezi, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja dr Mila Bogdanović Dujmić izrazila je nadu da će u narednom periodu biti više zdravstvenih kadrova na raspolaganju.

- Pored ambulante, Bajmok smo pokrili delimično i sa Hitnom pomoći, jedino kadrovski nismo u mogućnosti da odgovorimo na sve potrebe. Tu bi svakako trebao da bude još jedan stomatolog. Što se tiče ginekologije, u Bajmoku će ginekolog biti jedanput nedeljno do kraja godine - kazala je Mila Bogdanović Dujmić.

Nakon obilaska rekonstruisane ambulante, gradonačelnik Modest Dulić ocenio je kao čvrsto opredeljenje lokalne samouprave ulaganje u razvoj prigradskih mesnih zajednica i obezbeđivanje uslova za pristojan život svih naših sugrađana bez obzira gde oni žive.

- Primarna zdravstvena zaštita je osnov boljeg i kvalitetnijeg života u prigradskim mesnim zajednicama. Nastavićemo i u narednom periodu sa ovakvim projektima, a do kraja godine obezbedićemo sredstva za ambulantu u Radanovcu, kao i apoteku na Hajdukovu - istakao je Dulić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.