NavMenu

Zamena instalacija za grejanje u zgradi Opštine Palilula

Izvor: eKapija Petak, 26.10.2012. 16:14
Komentari
Podeli

Uprava Gradske opštine Palilula je donela odluku da zameni instalacije za grejanje u zgradi Opštine, a 28. septembar 2012. godine je potpisan ugovor sa firmom "Traco" iz Beograda.

Vrednost posla je 8.965.772 dinara.

"Traco" d.o.o. je montažno proizvodno privredno društvo koje se bavi izvođenjem radova na izradi svih vrsta mašinskih instalacija. Osnovano je 11.02.1992. godine kao preduzeće za inženjering, montažu, proizvodnju i trgovinu, a preteča osnivanju preduzeća je samostalna zanatska radnja "Karada", osnovana 28.12.1989. godine.

Od osnivanja pa do današnjih dana, SZR "Karada" i "Traco" d.o.o. izveli su hidrotehničke, termotehničke i elektrotehničke instalacije na više od stotinu objekata u zemlji i inostranstvu (Rusija, Ukrajina, Bugarska).

Osim primarne opredeljenosti za izvođenje montažnih radova, preduzeće "TRACO" je 13.06.1996.godine, zaključenjem ugovora sa finskom kompanijom LPM GROUP, steklo pravo proizvodnje pločastih izmenjivača toplote sa gumenim dihtunzima i automatskih toplopredajnih podstanica po tehnologiji i dokumentaciji LPM Group.

Od oktobra 2003. LPM Group posluje u sastavu Danfoss Danska, a "Traco" postaje distributer i servisni partner kompanije Danfoss.

Potom 2005. godine preduzeće "Traco" postaje ekskluzivni distributer italijanske kompanije Biemmedue, čiji proizvodni program čine grejači vazduha, umanjivači vlage i profesionalni aparati za čišćenje. Na taj način, u okviru preduzeća stvorene su tri, kako nezavisne, tako i mežusobno povezane celine: proizvodnja, trgovina i operativa.

Nakon toga, 2006. godine, proizvodni asortiman preduzeća se proširuje još jednim proizvodom: sistemom odršavanja pritiska (diktir sistem) koji predstavlja savremeno tehničko rešenje procesa održavanja pritiska na zadatoj vrednosti u termotehničkim instalacijama i postrojenjima.

Tokom 2012.godine realizovali su više zanimljivih projekata, kao što su postavljanje sistema za održavanje pritiska u kotlovskom krugu za JP BB Term Bajina Bašta, isporuka cirkulacionih pumpi i isporuka izmenjivača za firmu Toplifikacija Požarevac, isporuka otvorenih ekspanzionih posuda sa diktir pumpama i isporuka i montaža predfabrikovanih predajnih stanica na Sektoru Cerak za JKP Beogradske Elektrane, održavanje i popravka 59 toplotnih Danfoss podstanica u Kliničkom Centru Srbije itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.