NavMenu

Austrijski RIH kupuje slovenačkog proizvođača boja "Helios"

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 04.10.2012. 15:40
Komentari
Podeli

Kupac slovenačkog preduzeća "Helios" biće povezano društvo austrijskog "Ring International Holdinga" (RIH), izveštavaju slovenački mediji.

Kako je sinoć rečeno u "Ring International"-u, ta kompanija želi da postigne da "Helios" postane vodeća fabrika u njihovoj diviziji boja. Tvrde da "RIH Coating" idealno nadopunjuje "Helios"-ov portfolio proizvoda, kao i tržišta.

"Ring International Holding" ima dve delatnosti, proizvodnju boja i kancelarijskih proizvoda. U poslednjih nekoliko godina kompanije je rasla, pa sada zapošljava 1.400 ljudi u 47 država i na 12 proizvodnih lokacija.

Prošle godine imali su oko 300 mil EUR prihoda i 20 mil EUR dobiti (pre kamata, poreza i amortizacije). Grupa "Helios" je lani imala 2.516 zaposlenih, 337 mil EUR prihoda i 21 mil EUR dobitka pre kamata, poreza i amortizacije.

Prodaja "Heliosa" je pokrenuta zbog stečaja holdinga "Zvon En", koji ima u vlasništu 38% te slovenačke kompanije. Potom su se pridružili i drugi vlasnici, tako da je sada na prodaji paket od 73% udela "Heliosa".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.