NavMenu

Amela Terzić, atletičarka - Devojka koja je oživela srpsku atletiku

Izvor: Mozzart sport Petak, 28.09.2012. 11:26
Komentari
Podeli

(Foto: mozzart sport)

Uvertiru za poslednje velike uspehe naših atletičara, prvo na EP u Finskoj, a potom na Olimpijskim igrama u Londonu, kreirala je supertalentovana Amela Terzić, koja je na minulom Svetskom juniorskom prvenstu u Barseloni, u trci na 1.500 metara, osvojila srebrnu medalju i oborila rekord Snežane Pajkić star 22 godine.

Maestralna mlada atletičarka Amela Terzić letos je u velikom stilu najavila uspehe srpske atletike. Naime, rođena Pribojka, sa adresom stanovanja u Novom Pazaru, osvojila je srebrnu medalju u trci na 1.500 metara, na Svetskom juniorskom prvenstvu, održanom u Barseloni (4:07.59). Dvostruka juniorska prvakinja Evrope istovremeno je oborila rekord Srbije star 22 godine koji je na EP u Splitu 1990. godine postavila Snežana Pajkić i tako postala šampionka Starog kontinenta (4:08.12).

- Žarko sam želela da osvojim medalju na svetskom prvenstvu i iz tog razloga sam bacila u drugi plan ispunjenje norme za učešće na Olimpijskim igrama. Ono što sam naumila, to sam i ostvarila u Barseloni, tako da se sada na opušten način pripremam za predstojeća iskušenja – kaže Amela Terzić na početku razgovora za MOZZART Sport.

Da li ipak pomalo žališ što si propustila eventualno osvajanje olimpijske medalje?

- Iskreno ne i to iz jednostavnog razloga što za mene ima dovoljno vremena za dokazivanje na olimpijadama. Jednostavno, tačno znam šta hoću i nema nikakve potrebe da žurim.

Da li te sustigao umor? Kako nalaziš energiju za nova iskušenja?

- Tako što učestvujem na raznoraznim mitinzima i trkama, pošto su glavna takmičenja završena. Hoću da kažem kako se najbolje odmaram kada sam na stazi. Podrazumeva se da ne trčim punom snagom, nego taman toliko da bih održala adekvatan nivo forme.

(Foto: mozzart sport)

Uskoro napuštaš juniorsku konkurenciju i izlaziš na crtu najboljim atletičarkama sveta. Kuješ li polako, zajedno sa trenerima, taktiku za te okršaje?

- I te kako kujemo, jer sam uveliko počela da trčim sa seniorkama, kako bih se na vreme prilagodila za mnogo veće izazove. Svesna sam da će mi prve dve godine predstavljati najveći problem, posle čega ću pokazati pravo lice. Samo je bitno da me povrede i malerozne situacije, poput one kada me je usred trke ujeo pas, zaobiđu u širokom luku.

Hoćeš li do kraja godine još koji put izlaziti na stazu?

- U decembru je na repertoaru Kros Evrope u Budimpešti. I to je to za 2012.

Očekuješ li bolje uslove za trening posle sjajnih rezultata koje si postigla?

- Generalno, ljudi ne obraćaju previše pažnju na atletiku, ali moram da priznam da su me u Novom Pazaru maksimalno ispoštovali. Istini za volju, javljali su mi se i pojedinci iz Beograda sa željom da me sponzorišu, ali uz dužno poštovanje i zahvalnost, takve ponude pažljivo biram. Do sada sam uživala svesrdnu pomoć od "Kombuhe", "Biomeda" i "Vode Srebrenica", a nedavno sam potpisala sponzorski ugovor sa "Najkijem".

Napomena : Kompanija Mozzart je finansijski podržala, a nastaviće i da podržava karijeru Amele Terzić

Piše: Milorad Plazinić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.