NavMenu

Srbija - Auto-osiguranje skuplje za 14,28 %, retroaktivna primena odluke o storniranju popusta

Izvor: Danas Četvrtak, 07.04.2005. 13:46
Komentari
Podeli

Upravni odbor Udruženja osiguravajućih organizacija SCG odustao je od namere da ukine popust na osiguranje vozila i odlučio da popust na osiguranje smanji sa 30 na 20 % što znači da će umesto planiranih 42,8 %, auto-osiguranje poskupeti za 14,28 %.


Direktor Direkcije za imovinsko osiguranje DDOR Novi Sad, Sava Bogičević, kaže za da je odluka o potpunom ukidanju popusta na osiguranje vozila doneta 22. marta ali da je stornirana novom odlukom donetom 5.aprila 2005. prema kojoj popust na osiguranje vozila (bonus) neće biti ukinut već će biti smanjen na 20 odsto.

Nova odluka o naplati osiguranja sa bonusom od 20 odsto primenjuje se od 6. aprila 2005. Ona će imati retroaktivno dejstvo što znači da oni građani koji su zaključili polisu osiguranja po staroj odluci imaju napovraćaj razlike u ceni koju su platili i cene osiguranja koja je sada na snazi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Saobraćaj

Da li su automatizovane garaže rešenje za problem parkiranja u Beogradu?

Svaki vozač iz bilo kog većeg grada u Srbiji zna kakve su muke s parkiranjem, posebno u centralnim gradskim ulicama. Ovaj problem najizraženiji je, naravno, u Beogradu, u kojem ljudi sate i sate gube u pokušajima da pronađu slobodno mesto u obeleženim zonama, na parkinzima ili u javnim garažama. Zato se sve češće kao idealno rešenje za Beograd pominju podzemne automatizovane garaže koje, prema rečima zagovornika ove ideje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.