NavMenu

Majstori za "Facebook" aplikacije - Beogradska kompanija "Omnicom Solutions" razvija mobilna i web rešenja od Crne Gore do Kanade

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.05.2012. 15:45
Komentari
Podeli

Kompanija "Omnicom Solutions", koja se bavi razvojem web, mobilnih, i rešenja iz domena novih digitalnih medija, na svoju listu referenci u 2012. već je ubeležila nekoliko značajnih projekata, a ova godina za beogradsku firmu važna je i zbog toga što su se po prvi put predstavili na jednoj sajamskoj manifestaciji. Učešćem na prestižnom sajmu "CeBIT 2012" u Hanoveru, stekli su značajno iskustvo, ali i ostvarili kontakte sa potencijalnim klijentima.

Firma čiji su najčešće implementirani proizvodi Internet portali, online prodavnice, mobilne i "Facebook" aplikacije, imala je tako i priliku da se iz prve ruke upozna sa konkurencijom izdrugih zemalja. Poučeni dobrim iskustvom sa "CeBIT"-a, kako za "eKapiju kaže direktor kompanije Rade Mačković, nameravaju da ovu praksu i nastave.

- Mi do sada nismo učestvovali na sajamskim manifestacijama, i ne mogu da kažem da je nastup na sajmovima bio bitan segment naše strategije. "CeBIT 2012" je prvi sajam na kome smo se organizovano pojavili. Sagledali smo ponudu velikih svetskih kompanija iz naše oblasti, kao i značajnih svetskih firmi čije usluge i proizvoidi bitno utiču na kretanja i u našem segmentu tržišta. Ostvarili smo važne kontakte, a postoje dobri izgledi da neki od njih budu pretočeni i u konkretnu saradnju – objasnio je Mačković.

"Omnicom Solutions" osim u Srbiji svoje proizovde plasira i u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji, u zemljama EU i Kanadi, a u 2012. namerava da se fokusira na proširivanje obima poslovanja sa partnerima u tim zemaljama.

Prema rečima našeg sagovornika, "Omnicom Solutions" će se, u narednom periodu, osim svojih standardnih usluga, prvenstveno fokusirati na implementaciju "Facebook" i mobilnih aplikacija.

- Smatramo da postoji veliki i neiskorišćeni potencijal u tom segmentu i da pravilnim pozicioniranjem i kvalitetom, uz određeni napor i ulaganja, možemo da postignemo uspeh na globalnom tržištu – objasnio je Mačković, dodavši da će ovo biti "godina za ulaganje u sopstvene ljudske i tehnološke kapacitete, kao i portfolio usluga i proizvoda."

- Zbog toga nas očekuje značajan investicioni napor, te ne očekujemo značajan obim prihoda u ovoj godini. Protekla poslovna godina za "Omnicom Solutions" je bila uspešna i preko očekivanja, imajući u vidu uslove poslovanja u regionu. Međutim, svesni smo da se na ovako dinamičnom tržištu ne smemo zadovoljiti prošlim uspesima i želimo da se ozbiljno pripremimo za naredni period.

"Omnicom Solutions" je u svom poslovanju dugom 13 godina imao više od 300 uspešno implementiranih projekata. U njihovom timu angažovano je između dvadeset i dvadeset i pet ljudi, zavisno od obima projekata, a broj stalno zaposlenih je devetnaest. Proteklih godina, trend rasta tima je oko 15% na godišnjem nivou.

U 2012, osim stalne saradnje sa partnerima poput "Beiersdorf", CCHBC, "VIP Mobile" i AMCHAM, već su implementirali više značajnih projekata, a među njima se izdavaju novi portal "Halo Oglasi", kao i novi sajt "HIP Petrohemije".

"Halo Oglasi" izabrali su "Omnicom Solutions" za razvoj platforme novog sajta koji obuhvata matični sajt "HaloOglasi" sa još pet zasebnih portala: "HaloNekretnine", "HaloAutomobili", "HaloPosao", "HaloGradnja" i "HaloMarket". Svaki od portala ima svoje specifičnosti prilikom pretraživanja i prikaza oglasa pa je to bio dodatni izazov prilikom razvijanja sajta.

Kada je reč o sajtu "HIP Petrohemije", on je dobio je potpuno novi izgled, a sada obuhvata i napredne opcije kao što je registracija i prijava za tendere gde kompanija ima mogućnost da završi kompletan tenderski proces online i da konačno obavesti učesnike o rezultatima.

Spisak renomiranih klijenata koji su se odlučili za proizvode kompanije "Omnicom Solutions" je dugačak, a na njemu su i "British American Tobacco", "Coca Cola", "Rauch", "Nestle", "Purina", USAID, "Brtish council", Banka Intesa, Alpha Banka, Eurobank, ProCredit bank, UBB, Aerodrom "Nikola Tesla", Razvojna banka Vojvodine, RATEL i mnogi drugi.

- Reference i višedecenijsko iskustvo upravo su ono što nas izdvaja od konkurencije. Dugogodišnja saradnja sa najvećim kompanijama u Srbiji svedoči o kvalitetu naših usluga i proizvoda te pouzdanosti naše kompanije kao partnera - kaže Rade Mačković.

Digitalizacija štedi novac

Uprkos činjenici da srpska IT industrija, kao i privreda koju servisira, proživljava teške dane, postoje kompanije i segmenti tržišta koji se snažno razvijaju, a zasnivaju se na globalnom razvoju Internet servisa u najširem mogućem smislu – od marketinga, preko zabave, do aplikacija koji podržavaju poslovne procese.

- Razvoj mobilnih tehnologija je samo ubrzao stvari. Smatram da tu postoji ogroman neiskorišćeni potencijal za srpske kompanije i da je u tom smislu IT zaista privredna grana budućnosti i da može imati veliki značaj za ukupan privredni razvoj. Dodajte tome i uštede koje državi i privredi može doneti dobro implementirana digitalizacija poslovnih procesa i videćete da bi se, uz svo dužno poštovanje klasičnoj infrastrukturi, u apsolutnim iznosima male investicije u IT isplatile gotovo trenutno – smatra Rade Mačković.

M.S.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.