NavMenu

Neimarske suprotnosti u Terazijskom parku – dok izgradnja "pametne zgrade" B2 sve više napreduje, na drugoj parceli tog urbanističkog kompleksa već mesecima se ne događa ništa

Izvor: Novosti Petak, 16.06.2006. 15:20
Komentari
Podeli

Urbanistička zamisao tek se nazire na Terazijskoj terasi u Beogradu. Gradnja "pametne zgrade" - B2 napreduje iz dana u dana i trajaće najverovatnije do rane jeseni 2007. godine.

Kada konačno osvane završeno "zdanje budućnosti", kompletnoj slici će nedostajti sličan takav objekat na drugom kraju parka. Parcela je pre skoro deceniju dodeljena porodici Karić, ali od tada nije značajno napredovala.

Dok polako niče nivo po nivo objekta "Malog kolektiva", susedni plac se ne menja. U Gradu, kažu da zasad ne mogu ništa. Čekaju da se javi investitor.

- Parcela je pripadala Karićima, ali ja ne mogu sa sigurnošću da kažem da je investitor i danas isti. Možda su je u međuvremenu nekome ustupili - objašnjava Đorđe Bobić, glavni arhitekta grada Beograda.

- Pošto je gradnja na tom placu započeta, mi ne možemo ništa. Ta lokacija nije bila predmet Komisije koja predlaže prestanak prava korišćenja nekog placa. Nije postojala nijedna inicijativa da se ta lokacije razmotri – objašnjava Bobić.

B2 zgrada polako već nadvisuje ogradu uz Ulicu kraljice Natalije. Skoro 14 meseci trajali su radovi pod zemljom. Iako ne deluje na prvi pogled, građevinski su već završene dve trećine od ukupno 25.000 m2.

- Imali smo oko 70 dana loših vremenskih uslova, tako da bi eventualno za toliko mogli da prekoračimo rok, ali sumnjam. Mislim da ćemo završiti do početka jeseni 2007. godine - kaže Dragan Praštalo, izvršni direktor "Malog kolektiva".

- Zgrada će imati podzemnu garažu, poslovne apartmane i stambene jedinice. Iako se na susednoj parceli ne gradi, ne verujem da će bitno kvariti utisak. Čitava slika bila bi svakako lepša da se i ta zgrada izgradi. Zaklonila bi ono što nije lepo - ističe Praštalo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.