NavMenu

Osnovana Konfindustrija Srbije za dodatno ojačavanje poslovnog udruživanje Italijana u našoj zemlji

Izvor: eKapija Sreda, 28.03.2012. 15:08
Komentari
Podeli

Udruženja Konfindustrija Srbije predstavljeno je juče u Beogradu. Ovo udruženje koje nastaje oslanjajući se na trogodišnje iskustvo Udruženja SISTEMA. Na događaju koji su otvorili njegova Ekselencija Ambasador Republike Italije u Beogradu, Armando Varikio, Ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojša Ćirić i predsednik Udruženja SISTEMA, Franko Delneri, bilo je prisutno preko 200 učesnika. Nakon zvaničnog otvaranja, usledila su izlaganja poslanika u Italijanskom parlamentu, Adolfa Ursa, predsednika Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija, Klausa Priveršeka i potpredsednika za organizaciju i udruženi marketing Konfindustrije, Edoarda Garonea.

"Prisustvo brojnih privrednika govori o interesovanju za ovo udruženje", izjavio je predsednik pro tempore Udruženja SISTEMA, Franko Delneri.

- Brojni su izazovi ispred Konfindustrije Srbije, ali suočićemo se sa njima na profesionalan način i sa strašću, što je uvek karakterisalo naše udruženje - dodao je Delneri.

Povodom osnivanja ovog udruženja, Klaus Priveršek, predsednik Izvršnog odbora UniCredit banka Srbija je izjavio:

- Veliko mi je zadovoljstvo da je UniCredit, kao vodeća bankarska mreža u Centralnoj i Istočnoj Evropi i u mnogim zemljama Balkana, ekskluzivni partner Konfindustrije Balkana. Iskustvo i znanje učinili su nas bankom prvog izbora za mnoge italijanske kompanije. Naša uloga je jasna – da nastavimo da podržavamo izmenu modela rasta u Srbiji, ali i njen razvoj u regionalni centar industrijske proizvodnje i međunarodne trgovine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.