NavMenu

Nauk da sve bude OK - Objavljena knjiga "Osnovi Kakodalogije" Ivana Stankovića

Izvor: eKapija Petak, 28.10.2011. 11:34
Komentari
Podeli

Ivan StankovićIvan Stanković

Knjiga "Osnovi kakodalogije" jednog od pionira oglašavanja u regionu – Ivana Stankovića predstavljena je sinoć u izdanju izdavačke kuće "Clio". Druženju u prostorijama Robne kuće Beograd prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti i prijatelja autora, a prisutni su mogli da uživaju u izložbi ilustracija našeg najnagrađivanijeg grafičkog dizajnera Slavimira Stojanovića, kreativnog direktora agencije "Communis".

Poučna, duhovita, gorko iskrena i na momente potresna knjiga Ivana Stankovića koristi kao okvir priču o fenomenu uspona i pada prve multinacionalne advertajzing kompanije "Saatchi and Saatchi" na prostorima bivše SFRJ. Karakteriše je autentičan književni prostor i anegdote u kojima su se našle neke od poznatih ličnosti našeg vremena zajedno sa autorom.

- Shvatio sam da je krajnje vreme da se i ja latim pera i napišem nešto i pred vama je ova knjiga čudnog naslova – "Kakodalogija". A sam naslov je nastao kao moja muka da objasnim kakva je to knjiga. Krenuo sam od onoga šta nije. To nije autobiografija, iako pričam o nekim svojim iskustvima. To nije stručna knjiga, iako je kontekst svet reklame i marketinga. To nije knjiga o životnim mudrostima, iako sam se trudio da nešto od toga kažem, to nije... I onda sam shvatio da je ovo priča o onome što su mnogi od nas, na sopstvenoj koži osetili, a to je kako da se izvuku iz neprijatne situacije, kako da urade nešto u životu iako je sve bilo protiv toga, kako da budu na dva mesta u istom trenutku, kako da prežive sopstveni život i ovo oko nas. Mnogo toga nismo mogli nigde da naučimo, ali smo preživljavajući i živeći otkrivali toplu vodu i neke svoje načine. I to je neka vrsta nauke i zato je to "Kakodalogija" - izjavio je autor Ivan Stanković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.