NavMenu

Legendarni rege bend sa Jamajke na otvaranju jubilarnog Nišvila

Izvor: Južne vesti Utorak, 26.03.2024. 15:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Free-photos)Ilustracija
Na otvaranju jubilarnog, 30. Nišvila (Nisville) nastupiće čuveni rege sastav sa Jamajke Black Uhuru kom će to biti prvi nastup u Srbiji. Osnovani 1972. godine u Kingstonu, Black Uhuru aktivno svira duže od 50 godina, a rejting prodatih ploča decenijama je u samom vrhu, dok je i dalje najprodavaniji, neprekisnoven Bob Marli.

Organizatori ističu i to da su njihove pesme drugi izvođači najčešće semplovali tokom proteklih decenija, zbog čega ih najavljuju kao svojevrsne ambasadore rege zvuka. Žive legende rege muzike su ostvarile velika dostignuća u muzičkoj industriji, uključujući i osvajanje prve Gremi nagrade za najbolji rege album 1984. godine pod nazivom "Anthem", navode iz Nišvila.

Najkreativniji period benda usledio je krajem sedamdesetih godina kada bend razvija "klasični Uhuru" zvuk. Jedinstven stil pun teškog drum & basa, oštrih tastera, dub kolorita, glasnih gitarskih rifova i dugih instrumentala ispunjenih vrtložnim pozadinskim efektima i prepoznatljivim odjekom "vau oh oh".

Pored novih pesama, koje su objavili 2018. godine, Black Uhuru prepoznatljiv je po tome što na svojim koncertima izvodi gotovo sve najveće hitove iz karijere duže od pola veka.

Komplet ulaznica za predstojeći jubilarni Nišvil džez festival u prodaji je po promotivnoj ceni od 2.500 dinara u limitiranom tiražu. Glavni program festivala biće održan od 15. do 18. avgusta na platou niške Tvrđave. Takođe, jubilarnu nagradu Nišvila za životno delo dobiće Ivan Švager.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.