NavMenu

Novi protest zbog nebezbedne linije 511 - Nastavljena akcija provere ispravnosti vozila, pojedini autobusi isključeni iz saobraćaja dok se ne otklone kvarovi

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.03.2024. 11:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/makotochocho)Ilustracija
Mart: Na stajalištu su otpala vrata autobusa. Na Obrenovačkom putu se zapalio točak autobusa. Požar na vozilu i ove nedelje. Danas i kvar autobusa u Beogradskoj ulici u Sremčici. I sve ovo samo je deo incidenata i havarija na jednoj liniji gradskog prevoza za manje od pola meseca, na liniji koja je postala čuvena ne po dobrom nego, suprotno, po vrlo lošoj usluzi - na liniji 511.

Žitelji Sremčice kojima je ova linija veza sa Beogradom na vodi, sinoć su održali novi, treći protest u svom naselju (posle dva održana u februaru), blokiravši na sat i po saobraćaj na uglu Beogradske i Dvoržakove. Ponovo su zatražili od nadležnih ono što bi u javnom prevozu, valjda, trebalo da bude normalno i uobičajeno - bezbedna, redovna i čista vozilla, sa naglaskom na bezbedna. Jer, kako kažu, već duže je ulazak u vozila sa oznakom 511 lutrija. Ne zna se kada će da se zapali neko vozilo, kada će mu otpasti neki deo niti sa koliko gareži i prašine na sebi će putnici izaći iz ovih vozila. Sve ovo ih naročito brine, jer ovu liniju svakodnevno koriste i brojni školarci iz ovog dela grada.

Posle prošlog protesta (drugog u februaru), kako podsećaju, Sekretarijatu za javni prevoz i Sekretarijatu za inspekcijski nadzor i komunikaciju, zatražili su razgovor sa sekretarom za javni prevoz Radovanom Kremićem, kao i da im se dostavi kopija zapisnika o izvršenoj proveri vozila "Avala bus 500" u poslednje četiri godine. Zatražili su i kopiju izdatih naloga o otklanjanju neporavilosti i kopiju dokumenata u kojima se može videti iznos kazni naplaćenih konzorcijum. Nadležni su im, kako navode, odgovorili da ne mogu u roku od 15 dana da im sve to dostave, da je potreban duži rok, od 40 dana.

Ali, stanovnici Sremčice nemaju vremena za čekanje. Kako su se od kraja februara do danas dogodili novi incidenti, havarije i problemi na liniji 511, oni su upravo zbog svega toga rešili da ponovo organizuju protest.


Kako je u međuvremenu nezvanično potvrđeno eKapiji, nastavljena je akcija policije na liniji 511 kojom se zglobna vozila upučuju na tehnički pregled. U međuvremenu je evidentiran manji broj vozila na liniji, jer je, kako nam je rečeno, nekoliko vozila isključeno na duži vremenski period, dok se ne otklone kvarovi, jer su tehnički neispravna i nebezbedna za prevoz putnika, a umesto zglobnih se na liniji pojavilo nekoliko solo vozila. Naš izvor, upućen u planiranje i organizaciju javnog prevoza, podseća da Sekretarijat za javni prevoz vrši plaćanje za zglobna vozila na ovoj liniji i da zbog toga treba biti ustanovljeno kako su se tu našla solo vozila.

Najveći deo vozila na liniji 511, podsetimo, drži prevoznik C&LC group i liniju uglavnom opslužuju upravo zglobni autobusi koji su već dugo u vrlo lošem stanju. To je i razlog zbog koga su u više navrata žitelji Sremčice tražili da se raskine ugovor sa privatnicima koji drže ovu liniju ili da makar grad natera privatnike da podignu nivo i kvalite usluge na linij 511, a pre svega prevoznika C&LC group, čija su vozila, kako kažu, u najgorem stanju.

Žiteli Sremčice ističu da njima nije bitno ko će od prevoznika ubuduće da drži ovu liniju, da li će to biti GSP Begrad ili neki privatni prevoznik, ali da žele da konačno, dobiju bezbedna i tehnički ispravna, pouzdana i čista vozila.

D. Aleksić


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.