NavMenu

Ulaganje u mlade i obrazovanje je ulaganje u budućnost

Izvor: Promo Petak, 08.03.2024. 12:08
Komentari
Podeli
Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group i član Upravnog odbora Zadužbine Miodraga Kostića (Foto: Nikola Ilić, Luka Stojanović/MK Group)Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group i član Upravnog odbora Zadužbine Miodraga Kostića
MK Group tradicionalno sprovodi društveno odgovorne aktivnosti koje su usmerene na pružanje podrške deci, mladima i porodici. Publika na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu imala je priliku da čuje o donacijama koje je ova kompanija tokom prethodne dve godine usmerila na porodilišta i vrtiće u Adria regionu, a koje su realizovane u okviru krovnog drušveno odgovornog programa "Podrška porodici" koji MK Group sprovodi.

Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group, učestvovao je na panelu "Mladost poziva na akciju", na kome je istakao važnost saradnje biznisa i javnog sektora. Objasnio je da se kompanija trudi da odgovori na pitanja od nacionalnog značaja, sa posebnim fokusom na podršku deci i mladima.

- MK Group tradicionalno sprovodi društveno odgovorne aktivnosti koje su usmerene na pružanje podrške deci i mladima u različitim segmentima – od obrazovanja, preko zdravstva, do pomoći socijalno ugroženim grupama. Ali se po nacionalnom značaju svakako izdvaja Zadužbina Miodraga Kostića, koja će našem društvu darovati Palatu nauke, prvi centar za istraživanje i popularizaciju nauke u Srbiji. Uz davanje vredno više od 25 mil EUR Miodrag Kostić želi da, posebno kod mlađih, pozicionira znanje kao univerzalnu vrednost. Ovaj prostor će otvarati vidike novim generacijama, deci i studentima, a mladim naučnicima pružati mogućnost da se bave istraživanjima u uslovima najboljih svetskih science centara - istakao je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group i član Upravnog odbora Zadužbine Miodraga Kostića.

On je dodao da će, pored projekta Palate nauke, kompanija u narednih pet godina izdvojiti više od pet miliona evra za društvenu odgovornost.

Kosta Jovanović, profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (Foto: Nikola Ilić, Luka Stojanović/MK Group)Kosta Jovanović, profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Prof. dr Kosta Jovanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu govorio je na panelu "Obrazovanje 4.0", koje predstavlja obrazovanje kao inkluzivno, životno iskustvo, čija je odgovornost da izgradi veštine kod učenika. Jovanović je objasnio da je zarad održivog napretka obrazovanja neophodno u prvi plan postaviti nastavnika i učenika, odnosno, studenta.

- Potrebno je sagledati ulogu i odgovornost svih aktera našeg sistema u unapređenju obrazovanja kao sektora koji nesumnjivo daje doprinos svim aspektima društva. Kada budemo imali sinergiju privrede i naučnih institucija bićemo konkurentniji i spremniji za borbu u međunarodnim okvirima. Zadužbina Miodraga Kostića i Palata nauke izuzetan su primer podrške našem obrazovanju - poručio je Kosta Jovanović.

Kosta Jovanović jedan je od 19 profesora Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji će u budućoj Palati nauke rukovoditi Centrom za robotiku. Profesori ove prestižne ustanove imaće svoje istraživačke centre u Palati nauke, u kojima će se na više od 1.500 m2 isključivo laboratorijskog prostora baviti fundamentalnim istraživanjima i primenjenim tehnologijama u različitim naučnim oblastima, čime će dati značajan doprinos naučno-tehnološkom razvoju Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.