NavMenu

Kompanija Geo SaFe istraživaće potencijal geotermalnih voda u Kuli

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.03.2024. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PavelSvoboda/shutterstock)Ilustracija
Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić potpisao je memorandum o saradnji sa direktorom kompanije Geo SaFe iz Beograda, Milanom Marinovićem. Naime, u planu je da ova firma u narednom periodu analizira postojeće stanje u Kuli i da uradi studiju izvodljivosti, odnosno istraživanje geotermalnih voda i mogućnosti njihove upotrebe, saopštili su iz ove lokalne samouprave.

Prema rečima predsednika opštine, memorandum je prvi korak, a ukoliko se pokaže da postoji ekonomska opravdanost za finansiranje posla, neki od narednih koraka je kompletna investicija:

Direktor kompanije Geo SaFe istakao je da Kula ima veliki geotermalni potencijal, a u narednom periodu uslediće prikupljanje geotermalnih podataka i analiza postojećeg stanja.

- U proteklih godinu dana potpisali smo nekoliko ugovora o saradnji i Kula je, logičnim sledom stvari, došla na red zbog velikog geotermalnog potencijala koji postoji. Memorandum koji smo danas potpisali je prvi korak koji treba da dovede do toga da se uradi analiza postojećeg stanja u Kuli i da se uradi studija izvodljivosti za topifikaciju grada i industrijske zone. Namera nam je da Kulu i Vrbas napravimo kao jedan projekat, a ideja je da se koriste postojeće bušotine koje ima Kula jer su u tehnički boljem stanju nego u Vrbasu. Očekujemo dolazak francuske delegacije u julu i sigurno ćemo ponovo doći u Kulu i to bi trebalo da bude početak rada studije izvodljivosti. U međuvremenu ćemo prikupiti geotermalne podatke od Opštine, NIS-a i iz Geozavoda u Beogradu - rekao je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.