NavMenu

ITN Group na sajmu Agro Belgrade 2024 - Predstavljanje mašina i kompletnih rešenja za mala i srednja preduzeća po sistemu ključ u ruke, kao i novi portfolio proizvoda Budimke

Izvor: Promo Četvrtak, 25.01.2024. 12:38
Komentari
Podeli
(Foto: ITN Group)
U godinama pandemije, ali i sada po završetku pandemije, u jeku globalne ekonomske krize i ratova, pred industriju su postavljeni različiti izazovi. Osim globalnih izazova u pogledu logistike i nabavke materijala i sirovina, Srbija se suočava sa problemom nešto manjih investicija iz Evropske unije, ali i Rusije. Kako bi taj problem prevazišli, u ITN Group morali su da menjaju svoju internu politiku marketinga i prodaje. Za razliku od nekih godina kada su strani investitori imali kapitalna ulaganja, ove godine će u fokusu ITN Group biti domaći kompanije, a naročito manja i srednja preduzeća u industriji hrane i pića, poručuju iz ITN Group. Njegova dva sektora (Agrotech i Foodtech) će se na sajmu Agro Belgrade 2024. od danas do 27, januara predstaviti na štandu br. 134 u Hali 1 na više od 300m2 prostora, dok će se Budimka, takođe članica ove grupe, predstaviti u Hali 2c na štandu 312.

Kako naglašavaju u ITN Foodtech, baš zbog novog fokusa na koji su se odlučili, ITN Group će akcenat na ovom sajmu dati aplikacijama i mašinama dostupnim za manja i srednja preduzeća. To, u stvari, predstavlja kvalitetna, kompaktna rešenja manjih i srednjih kapaciteta proizvodnje proizvoda od voća i povrća, pre svega sokova i džemova.

- Koristeći ogromna iskustva naših kolega iz Budimke, koji su deo ITN grupe, možemo našim saradnicima da ponudimo širok spektar ne samo mašina u oblasti hrane i pića, već kompletnih rešenja po principu ključ u ruke. Ovo ne znači nužno skupo i teško dostupno rešenje, već naprotiv, sada imamo model gde možete dobiti brzo dostupno, kompaktno ali i povoljno rešenje za vašu malu ili srednju proizvodnju. Naravno, kao i do sada, mi nećemo zaboraviti naše velike kupce, međunarodne ali i domaće gigante, sa kojima imamo dugogodišnje saradnje, ali će fokus ipak biti na pristupačnijim rešenjima za uslovno rečeno nešto manje korisnike - ističu u ITN Foodtech.

(Foto: ITN Group)

Fokus sektora Agrotech, kako pojašnjavaju, na sajmu će biti na prikazu mehanizacije za manipulaciju robe i proizvoda kako u skladištima tako i na imanjima korisnika.

- ITN Group kao generalni zastupnik Francuske kompanije Manitou, lidera na svetskom i srpskom tržištu u ovoj grani industrije, predstaviće tri modela viljuškara i dva najprodavanija modela teleskopskih utovarivača na našem tržištu sa jedinstvenim Manitou konceptom inteligentne hidraulike za bržu, sigurniju i efikasniju manipulaciju tereta. Kao i prethodnih godina posetioci će imati priliku da vide i Massey Ferguson traktore, HARDI prskalice, sejalice ... - precizriraju u ITN Agrotech-u.

Budimka će ove godine na sajmu predstaviti novi portfolio proizvoda iz svog proizvodnnog asortimana. U fokusu će biti prezentacija proizvoda pod brendom Budimka u sledećim kategorijama - nektari, mermelade, extra džemovi i voćni namazi.

Pošto je ITN Group zajedno sa Budimkom jedan od pokretača industrije hrane i pića u Srbiji, a i da bi se takav trend nastavio i dodatno povećavao rast, ova kompanija ima velika očekivanja od sajma.

- Od ovog konkretno sajma očekujemo da vidimo što veći broj ljudi kako iz Srbije, ali i iz okruženja, koji su voljni da uz zajedničku energiju i naše znanje i iskustvo iz ove oblasti, pokrenemo neke nove projekte. Pored stalnih prijatelja koje očekujemo da vidimo na sajmu, nadamo se i nekim novim licima i novim prijateljstvima - ističu iz sektora Foodtech, dok iz Agrotech-a napominju da su očekivanja da postojećim i novim klijentima u direktnoj komunikaciji predstave paletu proizvoda iz zastupničkog programa, da u razgovorima razmene iskustva i znanja kako bi pokušali da pronađu najadekvatniju mehanizaciju u cilju lakše, efikasnije i produktivnije proizvodnje.

(Foto: ITN Group)

- Za naše klijente za vreme trajanja Agro Belgrade sajma smo obezbedili specijalne sajamske popuste, a svi potencijalni novi klijenti sa kojima sklopimo ugovor za vreme sajma će dobiti specijalni poklon dobrodošlice za početak saradnje sa našom kompanijom - naglašavaju iz sektora Agrotech.

Godinu za nama u Foodtech-u opisuju kao godinu izazova, ali i godinu nade i izazovnih projekata.

- Otvorili smo mnoga vrata i neke nove projekte sa novim manjim ali i većim klijentima. Nadamo se dugoročnoj saradnji sa svim tim dobrim ljudima. Prošla godina nije bila godina velikih investicija u ovoj oblasti, ali verujemo da je možemo iskoristiti kao zamajac za godine koje dolaze - kažu u sektoru Foodtech, dok u Agrotech sektoru smatraju da i pored velikih izazova izazvanih globalnim padom cena poljoprivrednih proizvoda zbog koje je trpeo ceo lanac proizvodnje, ITN je uspeo da zadrži status jednog od lidera u prodaji poljoprivredne mehanizacije na srpskom tržištu.

Kada je reč o Budimki, ona se u maju 2023. pojavila na tržištu sa nektarima pod brednom Budimka na teritoriji Srbije.

- Trenutno se na tržištu Srbije nalaze naši nektari sledećih ukusa – jabuka, breskva-jabuka, višnja, voćni mix i pomorandža. Navedeni proizvodi se mogu kupiti u maloprodajnim objektima Merkatora, Arome, Qvattra company i mnogim lokalnim lancima na teritoriji Srbije - podsećaju iz Budimke.

Kada je reč o planovima ITN Group za ovu godinu, u Agrotech sektoru ističu da su njihovi planovi da dobre rezultate iz 2023. ponove i po mogućnosti nadograde u 2024. godini. Idealan početak u zacrtanom cilju i ostvarivanju planova je, dodaju, upravo Agro Belgrade.

(Foto: ITN Group)

U Budimki u ovoj godini žele da pored jačanja pozicicija u kategorijama nektara, džemova, voćnih namaza i mermelada na teritoriji Srbije šire i plasman proizvoda pod brednom Budimka na okolna regionalna tržišta gde je brend Budimka poznat i da razvijamo nova tržišta gde će se prvi put pozicionirati brend Budimka. Tu se pre svega misli na tržište Rusije i Zapadne Evrope.

- Planovi su da dobar zamajac iz prethodne godine iskoristimo i zajedno sa našim partnerima pokrenemo nove projekte koji već postoje na papiru, da uđemo u realizaciju istih i pokrenemo neke nove pogone, koji će biti ponos kako svih nas tako i budućih pokolenja. Sve što radimo, planiramo i radimo dugoročno kako bi naši saradnici sutra, ali i za mnogo godina mogli da se oslone na nas. Usvojili smo neke nove tehnologije, pa će nam jedan od fokusa biti na automatizaciji nekih postojećih rešenja, ali I industrija 4.0 - naglašavaju u sektoru Foodtech.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.