NavMenu

Aerodrom Ponikve se rekonstruiše za prihvat većih aviona - Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo projekat

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.12.2023. 14:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Matt Bowden)Ilustracija
Ministarstvo zaštite životne sredine donelo je rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta fazne rekonstrukcije Aerodrom Ponikve. Nosilac ovog projekta je preduzeće Aerodromi Srbije.

Rekonstrukcija podrazumeva pet faza.

Kako je navedeno u studiji o proceni uticaja na životnu sredinu, o čemu je eKapija već pisala, za projekat fazne rekonstrukcije Aerodroma Ponikve, rekonstrukcija će se raditi u pet faza.

Prva i druga faza podrazumevaju sanaciju poletno-sletne staze, okretnice rulne staze potrebne za okretanje aviona Airbus A320neo, osnovne staze, sistema za odvodnjavanje i kablovske kanalizacije.

Treća faza obuhvata proširenje okretnice na pragu 28 poletno-sletne staze, sa kako je navedeno, ciljem stvaranja mogućnosti za okretanje kritičnog aviona Boeing 757.

Predmet projekta faze četiri je izgradnja nove rulne staze i platforme, a u petoj fazi radiće se rekonstrukcija zaštitnog pojasa kraja poletno-sletne staze.

Uvid u rešenje može se izvršiti u prostorijama Ministarstva, u Novom Beogradu, Omladinskih brigada 1, kancelarija 426, svakog radnog dana od 11-14 časova, u roku od 20 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.