NavMenu

Odabrani izvođači za izgradnju kanalizacione mreže u 16 leskovačkih naselja - Posao vredan 18 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.12.2023. 08:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivan Bandura/unsplash)Ilustracija
Grad Leskovac odabrao je izvođače radova za izgradnju i dogradnju fekalne kanalizacione mreže u 16 naselja na teritoriji grada grupi ponuđača koju čine kompanije DOO Telekomunikacija Blace, MPP Jedinstvo AD Sevojno i Gat DOO Novi Sad. Vrednost ovog projekta iznosi 18 mil EUR, od čega je 8 miliona donacija Holandije, a 10 mil EUR ulaže Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ponuda ove grupe izvođača jedina je i pristigla na tender, objavila je ova lokalna samouprava.

Kako piše u tehničkoj specifikaciji, predviđeno je da se otpadne vode ulivaju u postojeću kanalizacionu mrežu grada Leskovca. Otpadne vode će se kroz postojeću kanalizaciju dalje odvoditi do Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (CPPOV), fabrike u Bogojevcu.

Projektom su obuhvaćena naselja: Rudare, Šišince, Donja Jajina, Gornje Sinkovce, Gornje Trnjane, Vlase, Svirce, Donje Trnjane, Mrštane, Navalin (naselja u kojima se planira izgradnja fekalne kanalizacione mreže) i Bogojevce, Vinarce (Čifluk Mira), Donje Sinkovce, Turekovac i Gornje Stopanje (naselja u kojima se planira dogradnja kanalizacione mreže).

Ukupna dužina cevovoda je oko 78.150 m, a predviđena je i gradnja 15 crpnih stanica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.