NavMenu

Dermatološki laseri nove generacije koji brišu godine s lica i vrata

Izvor: eKapija+ Petak, 08.12.2023. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Poliklinika Diva)
Nema žene koja bar jednom nije poželela lepšu, podmlađenu kožu. Ako ste već isprobali sve moguće "čudotvorne kremice", a spadate u one koje ne žele da "idu pod nož" zarad lepote, efikasno rešenje za Vas su dermatološki laseri.

Da li su laseri najbolji tretman za podmlađivanje lica?

Lasersko podmlađivanje kože je nehirurška procedura za obnavljanje kože na prirodan način - termalno oštećenje prouzrokovano dejstvom lasera dovodi do kontrakcije postojećih kolagenih vlakana i stimulacije sinteze novih kolagenih vlakana, što pokreće mehanizam zarastanja rana kod kojeg se oštećeno tkivo zamenjuje novim – regeneriše.

Stoga su savremeni laseri, pored upotrebe u hirurškim granama, našli značajnu primenu i u antiaging medicini.

Dermatološki laseri koži omogućavaju poboljšanje elastičnosti i tonusa, podmlađuju kožu lica i vrata brišući čak i duboke bore i licu vraćaju sjaj, svež i zdrav izgled, istovremeno sprečavajući pojavu novih znakova starenja.


Kada se odlučiti za lasersko podmlađivanje?

Već nakon 30. godine koža postaje manje zategnuta, suvlja je i teže podnosi uticaj spoljašnjih faktora.

Preporuka je da se koža tretira laserima već prilikom pojave prvih bora, jer ne samo da se one uklanjaju laserskim podmlađivanjem, već se značajno usporava starenje kože. Svetlost lasera pokreće prirodne mehanizme obnavljanja kože, stimuliše sintezu kolagena, elastina i poboljšava prokrvljenost i vitalnost kože, kao i njenu otpornost na spoljašnje uticaje. Zato je lasersko podmlađivanje idealno i za dame koje žele koži da vrate tonusi i čvrstinu kože lica, kapaka i vrata.

Laserima se takođe mogu ukloniti i flekice od sunca i staračke fleke, strije, proširene pore, a efikasno deluju i na poboljšati loš ten uzrokovan ožiljcima od akni.

(Foto: Poliklinika Diva)
Koji tretmani su najefikasniji?

Kombinovana tehnika za uklanjanje bora i lifting

4D Combo je inovativna tehnika za laserski lifting i lasersko podmlađivanje lica koja regeneriše epiderm i dovodi do zgušnjavanja i zatezanja kolagenih mrežica u koži, pa tako menja arhitektoniku i strukturu kože. Laserskim tretmanom se, osim efikasnog podmlađivanja, postiže i značajno zatezanje kože sa dugoročnim efektima. Koža lica, vrata i dekoltea nakon tretmana je jedra i zategnuta, bez otoka i modrica. Tretman se može koristiti za lice, vrat, dekolte, podbradak, nadlaktice i šake.

Tretman je vrlo komforan za pacijenta i ne iziskuje korišćenje lokalne anestezije. Po tretmanu nema krastica, prisutno je samo blago crvenilo koje traje 24 sata.

Prvi rezultati vidljivi su već nakon 24 sata, dok je pun efekat vrata vidljiv posle četiri nedelje. Preporučuju se najčešće dva tretmana u seriji, u zavisnosti od godina pacijenta i tipa kože.

TWINLIGHT podmlađivanje laserom

TwinLight podmlađivanje laserom je novi, posebno dizajnirani laserski tretman koji kombinuje dve komplementarne talasne dužine, čime dovodi do stimulacije svih slojeva kože i stvaranja novog kolagena u koži.

Laser nove generacije koristi nekoliko različitih laserskih programa u jednoj proceduri i tako isporučuje energiju u duboke slojeve kože, istovremeno popravljajući površinski sloj kože. To sužava pore, umanjuje bore, zateže kožu i osvežava ten, a koža tretirana ovim laserom sporije stari.

Tehnika je komforna je za pacijenta, a najveća prednost je što je oko 12 sati po završetku tretmana moguće nastaviti sa uobičajenom dnevnom rutinom, čak i kada je reč o nanošenju šminke.

Za dugoročne rezultate dovoljno je uraditi oko dva tretmana. Prvi efekti se vide već nakon nekoliko dana, a zatim postaju sve vidljiviji u sledeće četiri nedelje.

(Foto: Poliklinika Diva)
Nano Q laser za podizanje obrva i zatezanje lica

Nove Nano laserske tehnologije su osmišljene kao preventiva i kao prirodan način podmlađivanja i liftinga kože, a odličan su izbor za podizanje obrva i zatezanje lica.
Ova tehnika otklanja i fine bore, popravlja neujednačen ten i proširene pore, otklanja ožijlke od akni i pigmentacij, a efikasno leči i melazmu i rozaceu i uklanja kapilare i angiome.

Prednost je što bez ograničenja može tretirati i osunčana koža.

Tretman se se sastoji od dvr procedure nove Nano tehnologije - Nano Q lifting i Nano Q tightening ne zahtevaju nikakav period oporavka.

Neposredno posle tretmana se može naneti šminka i nastaviti sa aktivnostima.

(Foto: Poliklinika Diva)
Preporučuje se serija od dva do četiri tretmana, u zavisnosti od uzrasta, a za lečenje rozacee serija od četiri do šest tretmana sa pauzama od dve nedelje, u zavisnosti od stanja kože.

O poliklinici Diva

Sve navedene tretmane najnovijim laserima možete uraditi u poliklinici Diva pod vođstvom dr Svetlane Bogdanović, specijaliste estetske hirurgije.

Poliklinka Diva već tri decenije predstavlja pionira na našim prostorima u primeni naprednih tehnika u estetskoj medicini, uključujući radiotalasnu hirurgiju, dermatološke i hirurške lasere.

U poliklinici Diva konsultacije su besplatne, a pacijentima je na raspolaganju 14 lasera, tri aparata za radiotalasnu hirurgiju i devet lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.