NavMenu

Direktorka Fonda za nauku novi član Upravnog odbora Science Europa

Izvor: eKapija Petak, 01.12.2023. 08:57
Komentari
Podeli
Milica Đurić Jovičić (Foto: Privatna arhiva)Milica Đurić Jovičić
Na sednici Generalne skupštine Science Europe koja je juče održana u Madridu, dr Milica Đurić-Jovičić, v.d. direktora Fonda za nauku Republike Srbije izabrana je za člana u okviru novog saziva Upravnog odbora ove međunarodne organizacije koja okuplja najznačajnije fondove za finansiranje nauke u Evropi. Srbija je na taj način dobila priliku da direktno učestvuje u definisanju strateških pravaca i izgradnji evropskog istraživačkog prostora, oblikovanju evropskih istraživačkih politika i definisanju globalne naučne agende.

Dr Đurić-Jovičić će, kako je saopštio Fond za nauku, u naredne dve godine zajedno sa direktorima i visokim predstavnicima istaknutih evropskih institucija definisati, nadgledati i upravljati strateškim pravcima organizacije Science Europe i identifikovati ključne oblasti koje zahtevaju zajedničko delovanje na evropskom i globalnom nivou. Jedan od zadataka će biti i jačanje saradnje sa donosiocima političkih odluka, drugim istraživačkim organizacijama i širom javnosti.

- Veoma sam počastvovana što sam izabrana u Upravni odbor Science Europe. Ovo je izuzetna prilika za Fond za nauku da učestvuje u jačanju evropskog istraživačkog prostora. Kao mlada institucija i jedan od najmlađih članova ove organizacije, Fond za nauku je dobio poverenje i podršku evropskih fondova i agencija za finansiranje i razvoj nauke. Za samo četiri godine dostigli smo zrelost stabilne evropske institucije i za nas je veliko priznanje to što su naš rad i Fond za nauku Republike Srbije međunarodno prepoznati. Naš sistematičan pristup, brz razvoj i agilnost nam daju dodatnu vrednost i iskustvo kojima možemo da doprinesemo ostvarivanju ciljeva ove značajne organizacije - istakla je dr Đurić- Jovičić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.